MHP Kahramanmaraş İl Başkanlığı, 6 Şubat depremlerinin üçüncü yıl dönümünde anlamlı bir anma programı düzenledi. Uzunoluk Caddesi Sütçü İmam Çeşmesi önünde toplanan partililer ve vatandaşlar, Kahramanmaraş Kalesi’ne kadar sessiz yürüyüş gerçekleştirdi.
Ellerinde Türk bayrakları taşıyan katılımcılar, hayatını kaybeden binlerce depremzede için saygı duruşunda bulundu. Yürüyüş boyunca duygusal anlar yaşandı.
Katılım yoğun oldu
Programa MHP Kahramanmaraş İl Başkanı Mansur Metehan ile MHP Kahramanmaraş Milletvekili Zuhal Karakoç da katıldı. Kaleye ulaşan grup, burçlarda Türk bayrağını dalgalandırarak anmayı tamamladı.

“Bu travma kolay atlatılmaz”
Milletvekili Karakoç, yaptığı konuşmada 6 Şubat gecesinin şehrin hafızasında derin izler bıraktığını söyledi.
Depremin yalnızca fiziki değil, nesiller boyu sürecek bir psikolojik etkisi olduğuna dikkat çeken Karakoç, “Bu acı üç yılda değil, belki üç yüz yılda bile unutulmayacak” ifadelerini kullandı.

Tarih vurgusu ve birlik mesajı
Konuşmasında Kahramanmaraş’ın 1919’daki direniş ruhuna da atıf yapan Karakoç, kalenin burçlarından dalgalanan bayrağın birlik ve dayanışmanın sembolü olduğunu belirtti.

Yetkililer, yürüyüşün amacının hem depremde hayatını kaybedenleri anmak hem de şehrin yeniden ayağa kalkma kararlılığını göstermek olduğunu vurguladı.

Duygusal kapanış
Sessiz yürüyüş, katılımcıların kalede dualar etmesi ve bayraklarla toplu fotoğraf çekilmesiyle sona erdi. Program, Kahramanmaraş’ta toplumsal hafızayı canlı tutan önemli anmalardan biri olarak kayda geçti.





