Kahramanmaraş'ta yaşayan vatandaşlar, son dönemde gelen zam haberlerine bir yenisini daha ekledi. KASKİ (Kahramanmaraş Su ve Kanalizasyon İdaresi), suya yaptığı son zamla birlikte Haziran ayında 17 lira 99 kuruş olan metreküp fiyatını Temmuz ayı itibarıyla 18 lira 27 kuruşa yükseltti. Bu durum, zaten ekonomik sıkıntılarla boğuşan Kahramanmaraşlıların bütçesini daha da zorlayacak gibi görünüyor.
KASKİ'nin bu kararı, özellikle son aylarda artan hayat pahalılığı ve enflasyon karşısında vatandaşların tepkisini çekiyor. Sosyal medyada ve yerel platformlarda dile getirilen eleştirilerde, suyun temel bir ihtiyaç olduğu ve zamların vatandaşın cebini yorduğu vurgulanıyor. Birçok kişi, art arda gelen zamların nedenini ve bu artışların neye göre belirlendiğini sorguluyor.
Geçtiğimiz aylarda da benzer zamlarla gündeme gelen KASKİ'nin bu son kararı, faturalara doğrudan yansıyacak ve özellikle kalabalık ailelerin su giderlerini önemli ölçüde artıracak. Vatandaşlar, temel ihtiyaç kalemlerine yapılan zamların bir an önce durdurulmasını ve yaşam standartlarının daha da düşmemesi için yetkililerin somut adımlar atmasını bekliyor. Su fiyatlarındaki bu artışın, diğer temel tüketim maddelerine de yansıyıp yansımayacağı ise merak konusu. Kahramanmaraşlılar, önümüzdeki günlerde KASKİ'den ve yerel yönetimden zamlarla ilgili açıklama beklerken, artan maliyetler karşısında kara kara düşünüyor.