Kahramanmaraş’ta 6 Şubat depremlerinde ağır hasar gören Acemli, Bektutiye, Hacı Veli Bey, Saraçhane ve Şekerli camileri yeniden ibadete açılıyor. Restorasyonu tamamlanan 5 cami için 16 Eylül Çarşamba günü toplu açılış töreni düzenlenecek.
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un katılacağı programın merkezi, Onikişubat ilçesindeki Acemli Camii olacak. Saat 12.34’te başlayacak törenle kentin tarihi ve manevi mirasının önemli parçaları yeniden cemaatine kavuşacak.
DEPREMDE HASAR GÖREN 5 CAMİ RESTORE EDİLDİ
6 Şubat depremleri, Kahramanmaraş’taki çok sayıda tarihi yapı ve ibadethanede ciddi hasara yol açtı. Kentin yeniden inşa süreci devam ederken dini ve kültürel mirasın korunmasına yönelik çalışmalar da sürdürüldü.
Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen kapsamlı restorasyon ve ihya çalışmaları kapsamında Acemli Camii, Bektutiye Camii, Hacı Veli Bey Camii, Saraçhane Camii ve Şekerli Camii onarıldı.
Yapıların tarihi dokusunun korunması ve aslına uygun biçimde yeniden ayağa kaldırılması amacıyla gerçekleştirilen çalışmaların tamamlanmasının ardından camilerin kapıları yeniden ibadete açılacak.
5 CAMİ AYNI GÜN CEMAATİNE KAVUŞACAK
Kahramanmaraş’ın şehir hafızasında önemli bir yere sahip olan 5 caminin açılışı tek programla gerçekleştirilecek. Törende, deprem sonrası tamamlanan restorasyon çalışmaları hakkında da bilgi verilmesi bekleniyor.
Camilerin yeniden hizmete girmesiyle birlikte hem bölge sakinleri ibadethanelerine kavuşacak hem de Kahramanmaraş’ın tarihi ve manevi mirasının korunması yolunda önemli bir adım daha atılmış olacak.
AÇILIŞ TÖRENİ ACEMLİ CAMİİ’NDE
Toplu açılış programı, Onikişubat ilçesine bağlı Şehit Evliya Mahallesi’nde bulunan Acemli Camii’nde düzenlenecek. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un katılımıyla gerçekleştirilecek tören, 16 Eylül Çarşamba günü saat 12.34’te başlayacak.
Program kapsamında restorasyonu tamamlanan 5 cami eş zamanlı olarak yeniden ibadete açılacak. Yapılan açıklamada, Kahramanmaraş’ın yeniden ayağa kalkma sürecinin manevi ve kültürel yönünü de yansıtacak törene tüm vatandaşların davetli olduğu belirtildi.




