Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, okullardaki temizlik ve güvenlik personeli ihtiyacına dair önemli açıklamalarda bulundu. Mevcut dönemde Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında personel istihdam edildiğini hatırlatan Bakan Tekin, önümüzdeki döneme dönük kalıcı çözümler için bütçe görüşmelerini işaret etti.

Okul güvenliği konusunda mevcut kadroların yetersiz kaldığına ve mevzuat düzenlemelerine ihtiyaç duyulduğuna dikkat çekilerek, yeni istihdam modelinin detaylarının netleştirilmesi hedefleniyor.

BAŞVURULAR ŞUBAT AYINDA MI BAŞLAYACAK?

TYP kapsamında okullarda görev yapan personelin çalışma süreleri genel olarak 6 ay ile sınırlandırılmış durumda. Sözleşmelerin tamamlanmasıyla birlikte yeni alım sürecinin şubat ayı itibarıyla gündeme gelmesi bekleniyor. Ancak alımlara ilişkin kesin başvuru tarihleri, il bazlı kontenjan dağılımları ve adaylarda aranacak koşullar resmi kılavuzun yayımlanmasıyla kesinleşecek.

ALIMLAR NASIL YAPILACAK?

Üzerinde çalışılan yeni sistemde alımların hizmet alımı yöntemiyle yürütülmesi planlanıyor. Tasarlanan modele göre:

BAŞVURU ŞARTLARI BELLİ OLDU MU?

Kahramanmaraş genelinde okullarda görev almak isteyen adaylar için yaş sınırı, öğrenim durumu, ikametgah şartı ve özel güvenlik belgesi gibi detaylar henüz açıklanmadı. Şartların yetkili kurumlarca ilan edilmesiyle birlikte başvuruların İŞKUR, Milli Eğitim Bakanlığı ve Valilik duyuru panelleri üzerinden alınması öngörülüyor.