Herhangi bir yiyeceğin yeniden ısıtılması, dokusunu, tadını ve besin içeriğini etkileyebilir. Örneğin, sebzelerin yeniden ısıtılması, çiğ, pişmemiş sebzelere kıyasla vitamin içeriğini düşürür.

SADECE TADI VE DOKUSUNU ETKİLEYEBİLİR

Yumurta söz konusu olduğunda, bazı araştırmalar çiğ ve pişmiş yumurtalar arasında bazı besinsel ve dokusal farklılıklar bulmuştur. Ancak önceden pişirilmiş yumurtaların yeniden ısıtılmasının besin içeriklerini etkileyip etkilemediğine dair bir araştırma yok.

haslanmis-yumurta

UYGUN ŞEKİLDE ISITILIRSA GÜVENLİ 

Yumurta içeren yiyecekleri yeniden ısıttığınızda, genellikle daha kuru hale gelir ve çiğnediğinizde lastiksi bir dokuya sahip olur. Güvenlik nedeniyle, yumurtalı yiyecekler, uygun şekilde saklandıkları ve ardından uygun şekilde yeniden ısıtıldıkları sürece genellikle yemek için güvenli kabul edilir.

Çiğ yumurtalar sertleşene kadar pişirilmeli ve akıcı olmamalıdır. Bu, ciddi gıda kaynaklı hastalıklara neden olabilen salmonella gibi bakterilerin yutulması riskini azaltmaya yardımcı olur. Yumurtalar piştikten sonra kahvaltılık miktarı arttırılacaksa 4°C ve altında buzdolabında saklanmalıdır. Bu andan itibaren en fazla 3-4 gün içinde yiyin.

Omleti tekrar ısıtmanın en hızlı yolu mikrodalgada, katı yumurtalar ise üzerlerine kaynar su dökülerek ısıtılır. Çırpılmış yumurta ise biraz tereyağı veya sıvı yağ ile bir tavada ısıtmayı gerektirir.