Kanal Maraş köşe yazarı Eğitimci Yazar Şair Nuri Yıldız “Olgunlaşma Enstitüsünde Neler Oluyor?” diye yazdı...

Bu şehirde şehir kültürünü ve geleneklerini korumak için kurulan çok güzel kurumlar mevcut. Şehrimizin Güzide kurumlarından biri de şehrimizin kültürel değerlerini her alanda her ortamda her platformda Türkiye'nin farklı bölgelerinde tanıtan ve temsil eden bir kurumumuz daha var;

Olgunlaşma Enstitüsü...

Yaklaşık 7-8 yıldan bu yana çok güzel çalışmalarına şahit olduk. Neredeyse unutulmakla yüz yüze kalan birçok el sanatlarını ve meslek dallarını yeniden canlandırmak için canla başla mücadele ediyor. Bu şehrin kadim kültürü olan ve yine unutulmaya yüz tutan ve gastronomimize yeniden kazandırılan yemek çeşitlerimizle ilgili muhteşem çalışmalar var bu kurumda. Ayrıca, giyim, hazır giyim, örme hazır giyim, moda tasarımı, nakış, el sanatları, resim, seramik, çocuk gelişimi ve eğitimi El sanatları, Ebru gibi alanlarada da çok güzel çalışmalar mevcut. Bu çalışmaların tamamı dönemsel olarak çalışan usta ögreteciler tarafından canla başla gerçekleştirilir. Bu kurumda bu güzel çalışmaların en önemli mimarı Sayın Mutlu Küçüksaraç Aslantürk tür. Mutlu Hanım pek te şık olmayan bir adımla buradaki görevinden azledilmişti. Kendisiyle Radyo Gönül FM' de uzun uzadıya kurumun çalışmalarını konuşurken oldukça duygusal anlar yaşamıştı. Aslında yapılanları anlatırken adeta, kurumla neredeyse anne çocuk birlikteliğinin yaşandığına bizzat şahit olmuştum.

Sayın Mutlu Küçük Aslantürk ten sonra göreve gelen Sayın #AyşegülKaya hanımefendi neredeyse bir çoğu enstitünün açılışından bu yana kuruma hizmet veren usta ögreticilerden yaklaşık 30 kişiyi tam olarak kriteri belli olmayan mülakat sınavıyla göreve başlatmayarak bir nevi büyük gönül kırgınlığına da vesile olmuştur.

Usta öğreticilerin bir kısmı yıllar önce idarecilik yaptığım Dulkadiroğlu Halk Eğitim Merkezin'den tanıdığım usta öğreticilerdi. Çoğu da bu şehrin kültürü için canla başla uğraş veren insanlar.

 Kriteri belli olmayan mülakat sözünü kullandım. Tam olarak buna uyan ressam bir öğrencim var.

#YunusTorun yıllar önce Sütçü İmam Üniversitesi'ne bölüm birincisi olarak girmiş bir öğrencim. Üniversite okurken Eğitimine bir müddet İspanya'da devam etti. Daha sonra Kayseri'de yüksek lisans yaptı. Türkiye'nin birçok bölgesinde resimleri ile onlarca resim sergisine katıldı.

Öğrencim Yunus TORUN 5 Eylül salı günü Dünya evine girdi, 4 Eylül pazartesi günü girmiş olduğu sınavdan 50 puanın altında not aldığı için göreve başlayamadı.

Sayın #AyşegülKaya söyler misiniz yüksek lisans eğitimini alan bir ressamı kim değerlendirerek 50 puan altında not verdi?

El insaf.

Bu şehre ve bu şehrin kültürüne, kültür adamına daha fazla zarar vermeyin....