KSÜ Rektörü İbrahim Taner Okumuş, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel’i ziyaret etti. Ziyarette, şehirde üniversite-belediye iş birliğini güçlendirecek projeler ele alındı.
Kahramanmaraş’ta gerçekleşen görüşme, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile göreve atanan Okumuş’un ilk temaslarından biri olarak dikkat çekti. Başkan Görgel, rektöre yeni görevinde başarı dileklerini iletti.
Üniversite-Belediye İş Birliği Vurgusu
Başkan Görgel, şehirlerin gelişiminde üniversitelerin rolünün her geçen gün arttığını belirtti. Özellikle Kahramanmaraş’ta bilimsel katkıların yerel kalkınmaya doğrudan etki ettiğini ifade etti.
Görüşmede; şehir planlaması, çevre yatırımları, kültürel etkinlikler ve gençlik projeleri başta olmak üzere birçok başlık gündeme geldi. Taraflar, ortak akıl ve bilimsel verilerle yeni projelerin hayata geçirilebileceğini vurguladı.
Ortak Projeler Gündemde
Büyükşehir Belediyesi ile KSÜ arasında geliştirilecek iş birliklerinin, özellikle genç nüfusun gelişimine katkı sunması hedefleniyor. Eğitim, sosyal yaşam ve şehircilik alanlarında somut adımlar atılması planlanıyor.
Rektör Okumuş ise üniversitelerin yalnızca eğitim veren kurumlar olmadığını, aynı zamanda bulundukları şehre değer katan yapılar olduğunu ifade etti. Nazik ev sahipliği için Başkan Görgel’e teşekkür etti.
“Bilimsel Katkı Şehrin Geleceğini Şekillendirir”
Başkan Görgel, açıklamasında Kahramanmaraş’ın gelişimi için akademik destekle ilerlemenin önemine dikkat çekti. Bilimsel veriler ışığında üretilecek projelerin, şehrin geleceğine yön vereceğini belirtti.
Ziyaret, Kahramanmaraş’ta kamu-üniversite iş birliğinin yeni dönemde daha da güçleneceğine işaret etti.





