Kahramanmaraş DOKMER’de Down Sendromlular Günü etkinliği, sevgi ve farkındalık dolu anlara sahne oldu. 21 Mart Dünya Down Sendromlular Farkındalık Günü kapsamında düzenlenen program, geniş katılımla gerçekleştirildi.

DOKMER’de Farkındalık ve Dayanışma Öne Çıktı

Onikişubat Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren DOKMER’de düzenlenen etkinlikte, down sendromlu bireyler ve aileleri bir araya geldi. Program boyunca atölye çalışmaları, sosyal etkinlikler ve spor oyunlarıyla katılımcılara keyifli anlar yaşatıldı.

Çocukların sosyal gelişimini destekleyen aktiviteler, aynı zamanda toplumsal eşitlik ve farkındalık mesajlarını güçlendirdi. Etkinlik, birlik ve dayanışma ruhunun en güzel örneklerinden biri olarak dikkat çekti.

972A88D9 Fba4 43Bb 9769 3B68Bcab9D6B

Protokol ve Gönüllülerden Yoğun Destek

Programa, Onikişubat Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Muhammed Kılıçsallayan ile Spor Müdürü Barış Bayhan da katıldı. Yetkililer, çocukların mutluluğuna ortak olurken ailelerle de yakından ilgilendi.

Etkinliğe ayrıca Çukurova Elektrik Anadolu Lisesi ve Adil Dursun Fen Lisesi öğrencileri gönüllü olarak destek verdi. Okul Aile Birliği üyesi Sibel Öz ve Biyoloji Öğretmeni Taciser Tangavut Topal da farkındalık çalışmalarına katkı sundu.

6753D2D5 2Eae 4645 8818 286E6Caa4C7E

“Hepimiz Aynıyız” Mesajı Dikkat Çekti

Kahramanmaraş Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Hepimiz Aynıyız” temalı spor oyunları, etkinliğe renk kattı. Eğlenceli ve öğretici aktiviteler, katılımcılar tarafından büyük ilgi gördü.

Programda, down sendromlu bireylerin doğru destekle hayatın her alanında aktif rol alabilecekleri ve önemli başarılara imza atabilecekleri vurgulandı.

F27D84Fb C24B 466C 9B1D 05Ccb01Bcc95

Toplumsal Duyarlılık Mesajı Verildi

Kahramanmaraş’ta düzenlenen etkinlik, toplumsal duyarlılığın artırılması adına önemli bir örnek oluşturdu. Katılımcılar, sevgi dolu atmosferde bir araya gelirken organizasyona katkı sunan tüm kurum ve gönüllülere teşekkür edildi.