YAKLAŞIK 2 haftadır partisinin grup toplantısında FETÖ'nün siyasi ayağı hakkında bir liste açıklayacağını söyleyen Kılıçdaroğlu'nun, hala bir açıklama yapmaması gündemdeki sıcaklığını korurken…
 

CHP’nin 9 Şubat’taki Kahramanmaraş İl Kongresinde, İl Başkanı Esat Şengül’ün yaptığı konuşmada, ''Biz geçmişte iki kişiyi parti meclisine sokma başarısını gösterdik'' cümlesi, kimsenin dikkatini çekmedi.
 

CHP’de iki kişiyi Parti Meclisine soktuğunu söyleyen Esat Şengül’ün, böbürlenerek bahsettiği kişiler kimdi?
 

Ben açıklıyorum:
 

Ali Öztunç ve Alper Keten.
 

*
 

Sizleri 2015 yılına götürmek istiyorum…
 

7 Haziran Genel Seçimlerine…
 

Alper Keten ismi o zaman CHP Milletvekili aday adayı olarak duyuldu.
 

Ancak listeye giremedi…
 

Haziran seçimi sonrası Hükümet’in kurulmaması veya kurulamaması nedeniyle 1 Kasım da yenilen Milletvekili seçiminde Kahramanmaraş’tan Milletvekili çıkaramayan ve yeniden seçime gidilmesi nedeniyle 7 Haziran da ki listenin bir kişi hariç hepsi değiştirildi…
 

Ali Öztunç birinci sıraya, Alper Keten ikinci sıraya Milletvekili adayı olarak seçime gidildi…
 

Takdir edersiniz ki, birinci sıradaki Milletvekili adayı, ikinci sıra Milletvekili adayının kim olması yönünde katkı verebilir mi?
 

Bence verebilir…
 

Çünkü bir önceki 7 Haziran seçiminde hiçbir Milletvekili çıkarılmamış bir il olan Kahramanmaraş’ta CHP’nin Milletvekilliği kazanması önemliydi.
 

Ve Ali Öztunç Milletvekili seçildi.
 

Akabinde CHP’nin 35. Olağan Kurultayında Kahramanmaraş’tan Milletvekili seçilen Ali Öztunç 405 oy alarak Parti Meclisine, Milletvekili seçilemeyen Alper Keten ise 742 Oy alarak 8 Kişilik Bilim Yönetim Ve Kültür Platformu Üyeliği’ne Seçildi.
 

Ve Danışman Kadrosunda yer aldı…
 

Ve bu Alper Keten, hain FETÖ darbesi sonrası ByLock kullanıcısı olduğu ortaya çıktı.
 


 

CHP İl Başkanı Esat Şengül’e soruyorum:
 

Fetö’nün siyasi ayağı veya siyasi parmağının Kahramanmaraş’ta hangi partideymiş? Bir nevi ortaya çıkması adına soruyorum…
 

Alper Keten’in Fetö örgütüne mensup biri olduğunu biliyor muydunuz?
 

Alper Keten’i 1 Kasım seçimlerin de, hem de ikinci sıra Milletvekili listesine yazılması için Kahramanmaraş’a Kılıçdaroğlu’mu gönderdi?
 

Yoksa teşkilat olarak sizler mi ikinci sıraya yazılmasını sağladınız?
 

Ali Öztunç ile Alper Keten arasında bir bağ var mı?
 

Ali Öztunç’un Alper Keten’in ikinci sıra Milletvekili olmasında bir dâhili oldu mu?
 

Ve sen 9 Şubat İl kongresinde, ''geçmişte biz iki kişiyi parti meclisine soktuk'' kelimesini kullanma ihtiyacı neden hissettin?
 

Ve çok enteresandır ki, kendi sosyal medya hesabında FETÖ’cü hain örgütün ByLock kullanan bir kişisi olduğu ortaya çıkan ve yurt dışına kaçan Alper Keten’in boy boy hem senle, hem de Genel başkan Kılıçdaroğlu ile çekilmiş resimlerini neden paylaşma ve sayfanda bulundurma ihtiyacı hissediyorsun?
 

Bu resimleri paylaşıp yayınlamakla birilerine mesaj mı vermiş oluyorsun?
 

Alper Keten’le hala görüşüyor musun?
 

En önemlisi İl Başkanlığı seçimini kazanmanda sosyal medya hesabında paylaştığın ve yayınladığın bu resimlerin bir faydası oldu mu?
 

*
 

Net sorular sordum değil mi?
 

Umarım net cevaplar alabiliriz…
 

***
 

DİPNOT: Seçimlerde bir cem evi önünde yaptığı konuşma nedeniyle Maraş olaylarını ''katliam'' olarak nitelendiren Ali Öztunç yayınlanan videonun montaj olduğunu söylemiş ve inceletip kamuoyuna açıklayacağını belirtmişti. Ve bu şehrin halkına hiçbir zaman yalan söylemeyeceğini dile getirmişti. Sözünü tut Ali Öztunç; ''Ya bu Halk’a yalan söyledim size, o video da ki konuşma bana ait'' de, ya da ''montaj olduğunu ispatla…''