Kanal Maraş WhatssAp ihbar hattına gelen görüntü ve bilgilere göre olay, Kahramanmaraş Sanayi Bölgesi’nde meydana geldi. AKEDAŞ ekipleri, hasarlı olduğu iddia edilen sayaçları sökmek üzere emniyet güçleriyle birlikte sanayi sitesine geldi. Yaklaşık 30 iş yerinin elektrik sayacının polis nezaretinde kaldırılması üzerine sanayi esnafı duruma tepki göstererek toplandı.
"POLİSİMİZLE KARŞI KARŞIYA GETİRİLDİK"
Üretimin ve çalışma düzenlerinin aksadığını belirten esnaflar, uygulamanın zamanlamasına ve yapılış şekline isyan etti. Emniyet mensuplarıyla karşı karşıya getirilmekten duydukları üzüntüyü dile getiren bir sanayi esnafı, "Bizler bu ülkenin üreten, istihdam sağlayan esnafıyız. Hasar iddiasıyla gelip polis eşliğinde sayaç sökmek bu duruma polisle esnafı karşı karşıya bırakmaktan başka hiçbir şeye yaramadı. Biz neden kendi polisimizle karşı karşıya geliyoruz? Ekonomik kriz ortada, akaryakıt fiyatları had safhada evimize ekmek götürmek için çalıştığımız işyerlerininm elektrik sayaçlarının sökülmesi demek aç kalın demektir. Sorunun diyalogla çözülmesi gerekirken böyle bir yöntem seçilmesi bizi derinden üzdü" ifadelerini kullandı.
AKEDAŞ TEPKİLER ÜZERİNE GERİ ADIM ATTI
Esnafın yoğun tepkisi ve bölgedeki gerginliğin artması üzerine AKEDAŞ yetkilileri geri adım atmak zorunda kaldı. Yapılan görüşmelerin ardından şirket, sökülen sayaçları tekrar takmaya başladı. İşyerlerine 1 Kasım tarihine kadar süre verdiğini duyurdu.
Sayaçların geri takılmaya başlanmasıyla birlikte esnaf olaysız şekilde dağılırken, bölgedeki çalışma hayatının geçici olarak normale döndüğü öğrenildi.




