Gazetecilik görevinin ilkeli ve tarafsız şekilde sürdürülmesinin, kamuoyunun haber alma hakkıyla adımlarını sürdüren ve araştırmacılık haberler doğrutultusunda Kanal Maraş'ın haberleri ses getirmeye devam ediyor.

KSÜ'nün inine girdik.

Kanal Maraş ekibi, KSÜ'de dönen dolapların arkasındaki isimleri tek tek deşifre etti, bağlantılarını ortaya döktü.

Geçtiğimiz günlerde Kanal Maraş haber merkezine gelen şikayet ile Tıp Fakültesi hastanesinde idari görevi olan ve bölüm başkanlığı yapan kişilerin usul, esas ve yönetmeliğe aykırı olarak özel muayene açma ve çalışma biçimlerini gündeme getirmiştik.

Haberimiz sonrası ilgili kurumlardan, Ksü tıp fakültesi yönetimi ve İl Sağlık müdürlüğü herhangi bir açıklama göndermedi.

Bugün yine sitemize gelen ihbar sonucu KSÜ Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Dermatoloji bölüm başkanı olan Prof.Dr Perihan Öztürk özel bir klinik ile anlaşma sağlayarak şehrin önde gelen kişilerin katılımı ile açılış yapılmış ve clinic duvarına kişinin tabelası konulmuştu. Ancak bugün gelen fotoğraflar neticesinde Prof.Dr Perihan Öztürk’ün tabelası kaldırılmış durumdaydı.

Kamuoyu adına sorulacak soruları paylaşarak cevapları da yine kamuoyu bilgilenmesi adına paylaşmak isteriz.

  1. Ksü Tıp Fakültesi Hastanesinde 2547 sayılı YÖK kanunun 36.maddesi 7. Fıkrası gereği ve mevzuat bilgi sistemi kurallarına uyarak Ksü de idari ve bölüm başkanlığı görevi yapıp özel muayenede çalışan ve kendisinin açmış olduğu klinik de görevli kaç hekim vardır.?
  2. İl Sağlık müdürlüğü bu haber sonrası izin ve ruhsatlandırma ile ilgili bir işlem başlattı mı?
  3. İl Sağlık müdürlüğü ilgili birimde bu şekilde çalışan kişiler için başvuru ve ruhsatlandırma işlemi yaparak sorumlu mesul müdür olarak bu kişilere yetki belgesi verdi mi?
  4. Özel muayene açma yetkisi verilen hocaların gerekli iş ve işlemlerini yapan Dekanlığın 2547 sayılı kanuna aykırı şekilde hocalara resmi olarak izin belgesi düzenledilermi ? Düzenledilerse hangi kanuna göre düzenlediler?
  5. Bilindiği üzere Tıp fakültelerinde çalışan hocalara özel de çalışma hakkı Danıştay tarafından verildi. 
  6. Bu Danıştay kararını kullanarak 2547 sayılı kanun maddesi görmezden mi gelindi?
  7. Resmi açılış da tabelası olan kişinin gelen şikayetler sonucunda ve haber sonrası dekanlık yöneticisi olan kişi ve dekan bey, kişiyi korumak için alel acele kendilerini kurtaracak şekilde yazılı beyan alıp senato kararı çıkartıldı mı?
  8. Tıp Fakültesi yönetimi 2547 sayılı YÖK kanununu görmezden gelerek kendi kafalarına göre bir karar çıkartıp İl Sağlık müdürlüğünü yanıltmışlarmıdır?
  9. Son olarak Tıp Fakültesi hastanesi içerisinde usul ve esaslara uymadan kanunu yok sayarak çalışan kişilere bir yaptırım olup herhangi bir cezai işlem uygulanacak mı?
  10. ''İlgili mevzuata ve sözleşme hükümlerine aykırı davranmaları hâlinde, idari ve disiplin sorumlulukları saklı kalmak kaydıyla bir yıl, üç yıl içinde tekerrüründe beş yıl süreyle bu kapsamda çalıştırılamaz." hükmü uygulanacak mı?

YÖK kanunlarına uymak ve Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığının usul ve esaslarına uymak yetkili her bireyin sorumluluğu ve görevidir.

Gerekli incelemelerin yapılarak tarafımıza gelecek bilgi ve cevapların paylaşılacağını bildiririz.

Kanal Maraş'ın "KSÜ'de yanıtlan(a)mayan sorular!" başlıklı haberi için tıklayınız

KSU-1