Olay, merkez Çardak köyünde bulunan Farabi Anadolu Lisesi’nde meydana geldi. Edinized edinilen bilgiye göre; okulda Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni olarak görev yapan Mehmet Bilgili, ilk bilgilere göre öz yeğeni A.E.B. tarafından silahlı saldırıya uğradı. Çevredekilerin ihbarı üzerine adrese kısa sürede polis, jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Sağlık ekiplerinin olay yerinde yaptığı kontrollerde, kurşunların hedefi olan Edebiyat Öğretmeni Mehmet Bilgili’nin hayatını kaybettiği belirlendi. Saldırıyı gerçekleştiren şüpheli A.E.B. ise olayın hemen ardından okulda görevli güvenlik korucusu tarafından yakalanarak jandarma ekiplerine teslim edildi. Olayda ruhsatlı tabanca kullanıldığı tespit edildi.

VALİ SERDENGEÇTİ: "EĞİTİMLE VEYA ÖĞRENCİLERLE BİR İLGİSİ YOK"

Olayın ardından acı haberi alan Osmaniye Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti, Farabi Anadolu Lisesi’ne giderek incelemelerde bulundu ve yetkililerden bilgi aldı. Olay yerinde basın açıklaması yapan Vali Serdengeçti, menfur saldırının eğitim-öğretim faaliyetiyle veya okulla bir ilgisinin bulunmadığını vurguladı.

Vali Serdengeçti yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Öncelikle başımız sağ olsun, saldırıya uğrayan öğretmenimiz maalesef hayatını kaybetti. Bilgisini az önce aldık. Bu menfur saldırının eğitim-öğretimle ve okulumuzla herhangi bir ilgisinin olmadığını özellikle ifade etmek istiyorum. Şu anda Osmaniye’de Farabi Anadolu Lisesi’ndeyiz. Okulumuzda Türk dili ve edebiyatı öğretmeni olarak görev yapan Mehmet Bilgili öğretmenimiz, yeğeni A.E.B. tarafından saldırıya uğradı."

"ÖĞRETMENİMİZ EVLADI GİBİ BÜYÜTMÜŞ"

Şüphelinin geçmişine ve olayın arka planına ilişkin de bilgi veren Serdengeçti, "Şüphelinin uzun yıllardır psikiyatrik tedavisinin devam ettiğine ilişkin bilgiler mevcut. Öğretmenimizin daha önce yeğenini yetiştirdiği ve ona evladı gibi baktığı yönünde de bilgilerimiz var. Ancak son dönemde aralarında bir husumet oluştuğu ve çeşitli iddiaların gündeme geldiği değerlendiriliyor. Olay, kolluk kuvvetlerimiz ve Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından tüm yönleriyle araştırılıyor. Adli süreç neticesinde olay aydınlatılacaktır. Burada öğrencilere veya eğitime yönelik bir saldırı söz konusu değil. Dayı-yeğen ilişkisi içerisinde yaşanan husumet nedeniyle öğretmenimizin okul bahçesinde hedef alındığını değerlendiriyoruz. Şüpheli, saldırının hemen ardından okulda görevli güvenlik korucumuz tarafından yakalandı. Burası aynı zamanda jandarma sorumluluk bölgesinde bulunuyor. Olayda ruhsatlı tabanca kullanıldığı yönünde bilgi mevcut. Öğretmenimize Allah’tan rahmet, ailesine, yakınlarına, öğrencilerine ve eğitim camiamıza başsağlığı diliyorum" dedi.

Elinde terlikle KPSS’ye koştu, saniyeler yetmedi
Elinde terlikle KPSS’ye koştu, saniyeler yetmedi
İçeriği Görüntüle

Cumhuriyet Başsavcılığı ve kolluk kuvvetleri tarafından olayla ilgili başlatılan çok yönlü adli soruşturma sürüyor.