Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğü, ruhsatsız silahların ele geçirilmesi ve silah kaçakçılığının önlenmesine yönelik gerçekleştirilen operasyonun ayrıntılarını açıkladı.
Emniyetten yapılan açıklamaya göre, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü Elbistan Büro Amirliği ekipleri tarafından 3 Kasım 2026 tarihinde operasyon düzenlendi.
9 RUHSATSIZ TABANCA VE 9 ŞARJÖR ELE GEÇİRİLDİ
Silah kaçakçılığıyla mücadele kapsamında gerçekleştirilen operasyonda, üzerinde Browning ibaresi bulunan 9 milimetre çapında 9 ruhsatsız tabanca ele geçirildi.
Operasyonda ayrıca tabancalara ait 9 şarjöre de el konuldu.
Ele geçirilen silahlar, yürütülen adli soruşturma kapsamında işlem altına alındı.

GÖZALTINA ALINAN 3 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI
Operasyon kapsamında yakalanan 3 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adli makamlara sevk edildi.
6136 sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanun kapsamında yürütülen soruşturmada, hakimlikçe 3 şüpheli hakkında tutuklama kararı verildi.
Tutuklanan şüpheliler, işlemlerinin ardından ceza infaz kurumuna teslim edildi.




