Kanal Maraş, hükümet ve sermayenin baskılarına direnmek, medyadaki gerici kuşatmayı kırmak ve editöryal bağımsızlığını koruyarak halka doğru haberi ve özgür yorumu iletmek için yola çıktı. Ekonomik bakımdan boğulmak istenen Kanal Maraş, bu direnişte sadece siz izleyicilerinden güç alıyor. Halkın desteğiyle ayakta kalmaya çalışıyor.

Kanal Maraş, halkın finansmanıyla yoluna devam etmeye kararlı. Yaşama geçirmeye çalıştığımız bu modelle aydınlanmanın ve gerçeğin sesi olmak hedefini korumak istiyor. Çünkü kanalımıza yönelik sansür, baskı ve reklam ambargosu, maddi olarak yayınlarımızı sürdüremeyecek duruma düşürmek için her şey yapılıyor.

Dulkadiroğlu Muhtarlar Derneğinin Kültür Park'ta gerçekleşen kongre toplantısında Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’ün Kanal Maraş Ekibinin salonda bulunması sebebi ile salona girmeyeceğini bildirmesi üzerine Mustafa Karaaslan olaya sert tepki göstererek salonu terk etti.

Güngör'ün tutumunun doğru olmadığının altını çizen Mustafa Karaaslan, bu olayla ilgili özel program yaparak canlı yayında şunları söyledi:

"Bugün duyduğumuz olay gerçekten nahoş ve çirkin bir olay. Ben şahsen buna çok üzüldüm. Şunu da belirtmek isterim ki, Kanal Maraş haberin olduğu her yerde yani davet edilen yerde bulunmaya devam edecektir. Bazıları bizi sevse de sevmese de, hazımsız olsa da biz yanlış birşey yapmıyoruz. Habercilik yapıyoruz, belden aşağıya vurmuyoruz. İftira ve hakaret etmiyoruz. Kendisine karşı kişilik haklarını ihlal edildiğini düşünülenlerin her zaman adliye yolu açıktır. Biz haberlerimizin arkasındayız. Bugünkü nahoş olayda ise keşke bu olayı yaşamasaydık ama yaşandı. Olanın kötüsü olmazmış. Biz Resul Arslanhan'ın daveti üzerine Kanal Maraş ekibi olarak oraya gittik. Toplantıyı takip etmeye başladık. Daha sonra gelişen süreçte Büyükşehir Belediye Başkanımızın salona geldiğini ve bizim çıkmamamız halinde salona gelmeyeceğini söylediği bize iletildi. Gerçekten soğuk bir duş bir etkisi yaşadık. Ve orada herhangi bir olay çıkmasın, muhtar arkadaşlarımız herhangi bir sorun yaşamasın diye ben şahsen oradan çıkmayı iyeyledim. Çünkü, ne olur ne olmaz diye bir nezaket çerçevesinde salondan çıktık. Ama şunun kamuoyu tarafından çok iyi bilinmesini isterim ki, 'Bu tür hareket içerisinde bulunanlar, basına karşı hazımsızlık yaşayanlar, basına akreditasyon uygulayanların sonu demokrasi tarihini çok iyi incelediğinde her zaman demokrasi çöplüğü olmuştur. Bizler Kanal Maraş ekibi olarak ömrümüzün yettiği müddetce, Cenab-ı Allah bizlere sağlık sıhhat verdiği müddetce, haberin olduğu her yerde bulunmaya devam edeceğiz. Biz hancıyız, yolcular hancıyı beğense veya beğenmesede önemli olan sunulan hizmettir. O nedenle bizler haberciliğimizi yapmaya devam edeceğiz. Saygılar sunuyorum"

Kanal Maraş, halka gerçekleri söylemek, yalanların dünyasında karanlığı namuslu ve vicdan sahibi bir akılla aydınlatmak için bütün gücünü kullanmaya kararlı olduğumuzu bir kez daha vurguluyoruz.

Aklın ve dayanışmanın hakim kılınacağı bir dünyayı kurmak yegane amacımız.