Tarihi Ulu Camii, 6 Şubat depremlerinde aldığı ağır hasarın ardından yürütülen titiz restorasyon çalışmalarının tamamlanmasıyla yeniden ibadete açıldı. Şehrin kültürel ve tarihi hafızasında önemli bir yere sahip olan caminin açılışı, geniş katılımlı bir törenle gerçekleştirildi.

F6Caf4Ab 73B4 417F B81C E7Ce3C070C50

Açılış programına, Recep Tayyip Erdoğan Beştepe’den canlı bağlantıyla katıldı. Törene ayrıca Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, Vakıflar Bölge Müdürü Erdoğan Tunç, AK Parti İl Başkanı Muhammed Burak Gül, MHP İl Başkanı Mansur Metehan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

3A83Db4A 69B6 4877 Bf89 Db170645D0E4

DUALARLA AÇILDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katıldığı Vakıflar Haftası programından canlı bağlantı ile gerçekleşen törende, protokol üyeleri tarafından dualar eşliğinde kurdele kesildi. Böylece tarihi cami, yeniden ibadete açılarak şehrin yaşamına kazandırıldı.

9B5Aa7Ac 3916 451E Bf9C 1F46Dae45Bb6VALi ÜNLüER: “ULU CAMii BU ŞEHiR iÇiN ÇOK öNEMLi”

Açılış töreninde konuşan Vali Mükerrem Ünlüer, “Şehrimiz için son derece önemli bir eseri Sayın Cumhurbaşkanımızın canlı bağlantı ile katılımı ile açtık. Ulu Camii’nin bu şehir ve ülkemiz için çok önemi var. İstiklal mücadelesi bu şehirden başladı ve şehirde asıl konuların tartışıldığı mekân da Ulu Camii. Depremden hemen sonra buranın tekrardan hayata dönmesi için Vakıflar Genel Müdürlüğümüz kanalı ile çalışmaları başlattık. Aslına en uygun şekilde restore edildi. Büyükşehir Belediyemizin de meydan projesi var. O meydanla da camimiz bu projeye uygun hale gelecek. Halkımızın eski günlerdeki gibi kullandığı haline gelmiş olacak” dedi.

247F5400 2E08 4633 8Aa9 Abda4B4566Ea

BAŞKAN GöRGEL: “ULU CAMii ASLINA UYGUN ŞEKiLDE RESTORE EDiLDi”

Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, “Şehrimizin en önemli tarihi eserinden biri olan Ulu Camii’mizin bugün resmi açılışını Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı bağlantısıyla gerçekleştirdik. Hem Millî Mücadele dönemimizde hem de sonrasında şehrin en önemli ve en simgesel yapısı. Depremde çok büyük zarar görmüştü ama depremden sonra yapılan çalışma ile aslına en uygun hale getirilmiş oldu. Vakıflar Genel Müdürlüğümüzü tebrik etmek istiyorum. Burada çok ciddi çalışma yaptılar ve Ulu Camii’miz aslına dönmüş oldu. Başta Sayın Cumhurbaşkanımıza, bakanımıza, milletvekillerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

C49E4A71 C993 49C6 8C51 49F012Cff310İL BAŞKANI GüL: “KADiM BiR ESER”

AK Parti İl Başkanı Muhammed Burak Gül, “Bu eser Kahramanmaraş için kadim bir eser, şanlı tarihimizde önemli anlara da tanıklık etmiş bir cami. Burası Bayrak olayının da yaşandığı mekân. Yeniden ibadete açılan camimizin şehrimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu
8941A1D7 80D8 4147 Acf5 95F74Af2Bc8F