Dominik Cumhuriyeti'nde kalkıştan hemen sonra motoru arızalanan bir iş jeti, havalimanına acil iniş yapmaya çalıştığı sırada yere çakıldı. Boş araziye düşen ve saniyeler içinde alev topuna dönen uçakta bulunan pilot ve yardımcı pilot yaşamını yitirdi. Dehşet anları, çevredeki vatandaşların cep telefonu kameralarına saniye saniye yansıdı.
Acil Durum Operasyonları Merkezinin (COE) hazırladığı ilk rapora göre kaza, La Romana Uluslararası Havalimanı yakınlarında meydana geldi. Havalimanından kalkış yapan N318JF kuyruk tescilli, Gulfstream GALX tipi özel jetin motoru, havalandıktan kısa bir süre sonra teknik arıza yaptı. Motorun durması üzerine kokpit ekibi, kule ile irtibata geçerek acil iniş izni istedi ve havalimanına geri dönmek için manevra yaptı.
MANEVRA SIRASINDA PİSTİ ISKALAYAN JET ALEV TOPUNA DÖNDÜ
Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre pilotlar, motor arızasının ardından acil iniş prosedürünü hızlıca devreye soktu. Havalimanına geri dönmek için keskin bir dönüş yapan uçuş ekibi, rüzgar ve teknik imkansızlıklar nedeniyle o sırada kullanımda olan pistin ters yönünden yaklaşma yaptı. Ancak irtifa kaybeden jet, piste ulaşamayarak havalimanının yakınındaki boş bir araziye hızla çarptı.
Sosyal medyada paylaşılan ve kazanın büyüklüğünü gözler önüne seren görüntülerde, uçağın düşmeden hemen önce motor kısmından yoğun siyah dumanlar yükseldiği anlar yer aldı. Yere temas ettiği anda büyük bir patlamayla alev alan jetin, saniyeler içinde demir yığınına döndüğü görüldü. Yetkililer, düşen iş jetinde iki kişilik mürettebat haricinde yolcu bulunmadığını açıklarken, kazayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı.





