Gündeme düşen iddialara göre, Ziraat Bankası'nda yönetici pozisyonunda bulunan Veysi Kaynak'ın, sahibi olduğu Kuvva Gıda adlı şirket için bankadan 265 milyon lira kredi kullandığı öne sürülüyor. Bu durum, "çıkar çatışması" potansiyeli taşıması nedeniyle bankacılık ve finans çevrelerinde tartışmalara yol açtı. İddialar arasında, söz konusu kredinin kullandırılma süreçlerinin şeffaflığı ve kredi onayı sırasında Kaynak'ın pozisyonunun etkisi olup olmadığı merak ediliyor.
Aynı zamanda, Kuvva Gıda'nın devletten 840 milyon lira tutarında teşvik aldığı da iddialar arasında yer alıyor. Bu yüksek meblağlı teşvikin hangi koşullarda ve hangi gerekçelerle verildiği ise kamuoyunun dikkatini çekti.
Önümüzdeki günlerde bu iddialara ilişkin savcılık soruşturması açılıp açılmayacağı ve ilgili kurumların konuyla ilgili bir denetim başlatıp başlatmayacağı merakla bekleniyor.
Kaynak: SÖZCÜ GAZETESİ





