Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen aşure ikramı programı, Muharrem ayının manevi atmosferini Tarihi Ulu Camii’nde vatandaşlarla buluşturdu. Cuma namazının ardından gerçekleştirilen etkinlikte 5 bin kişiye aşure dağıtıldı.

Kahramanmaraş’ta birlik, beraberlik ve paylaşma kültürünü yaşatmak amacıyla düzenlenen programa vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Tarihi Ulu Camii avlusunda oluşan uzun kuyruklarda vatandaşlar, Muharrem ayının bereketini aynı sofrada paylaştı.

54Ed65Ef 56Cf 4361 B84F Ad9F3B02D510

TARİHİ ULU CAMİİ’NDE MUHARREM AYI BEREKETİ
Büyükşehir Belediyesi ekiplerince hazırlanan aşureler, cuma namazının ardından vatandaşlara ikram edildi. Her yaştan vatandaşın katıldığı programda, geleneksel aşure ikramı hem manevi değerleri hem de dayanışma kültürünü öne çıkardı.

B451F172 Eaa4 4Fe2 8027 B619Fa65449D

Etkinliğe Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel’in yanı sıra 66. Hükümet Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci, Vali Mükerrem Ünlüer, milletvekili İrfan Karatutlu, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mahmut Sert, AK Parti İl Başkanı Muhammed Burak Gül, MHP İl Başkanı Mansur Metehan, KSÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taner Okumuş, Onikişubat Kaymakamı Salih Çiğdem ve Dulkadiroğlu Kaymakamı Hicabi Aytemür katıldı.

Kahramanmaraş’ta dev proje: Kılavuzlu Köprüsü ve alt çeçit için ilk kazma vuruldu!
Kahramanmaraş’ta dev proje: Kılavuzlu Köprüsü ve alt çeçit için ilk kazma vuruldu!
İçeriği Görüntüle

BAŞKAN GÖRGEL VATANDAŞLARA AŞURE DAĞITTI
Programda Başkan Fırat Görgel ve şehir protokolü, kazanların başına geçerek vatandaşlara aşure ikramında bulundu. Vatandaşlarla sohbet eden Görgel, Muharrem ayının birlik ve beraberliğe vesile olmasını temenni etti.

Başkan Görgel, aşurenin farklılıkların bir araya gelerek oluşturduğu kardeşliğin güçlü sembollerinden biri olduğunu ifade etti. Büyükşehir Belediyesi olarak fiziki yatırımların yanında şehrin kültürel ve manevi değerlerini yaşatan etkinliklere de önem verdiklerini belirtti.

273419F7 787D 455D A2Ae Cd6D0B1831C0

“BİRLİĞİMİZ VE KARDEŞLİĞİMİZ DAİM OLSUN”
Başkan Görgel, “Bugün burada binlerce vatandaşımızla aynı duaya, aynı berekete ortak olduk. Rabbim birlik ve beraberliğimizi daim eylesin, sofralarımızdan bereketi, gönüllerimizden kardeşliği eksik etmesin” dedi.

147Cb73F E5Fb 4135 Aea9 4C933E3522B5

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin aşure ikramı, Muharrem ayının paylaşma ruhunu şehir merkezinde bir kez daha yaşattı.

62Bae093 Fd6B 4B21 Aabb 41E555Dc9D68