Bazı ilaç ve tıbbi cihaz ödemelerinde SGK’nin 1 milyar TL’ye yakın zarara uğratıldığı iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında çok sayıda üst düzey bürokrat görevinden alındı. Soruşturmanın, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun kuzeni Mehmet Soylu’nun 28 Mayıs 2021 tarihinde sağlık sorunlarını gerekçe göstererek ayrıldığı bir medikal firmasına yönelik olduğu öğrenilmişti.

BirGün'den Mustafa Bildircin'in haberine göre üniversite hastanelerinin, şirkete fazladan ödendiği belirtilen paraları, “Finansal yük” tanımlamasıyla kayıt altına aldığı öğrenildi. Edinilen bilgiye göre, şirketin bayileri aracılığıyla üniversite hastanelerine sattığı ürünlerin oluşturduğu kamu zararı şöyle kaydedildi:

"Biruni Üniversitesi Sağlık Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi: 11 milyon 350 bin TL

Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesi: 468 bin 930 TL

Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi: 924 bin 548 TL

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi: 555 bin 170 TL

Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi: 2 milyon 230 bin 396 TL

 Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tıp Fakültesi: 2 milyon 96 bin 540 TL 

Karabük Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi: 527 bin 831 TL

Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi: 1 milyon 406 bin 790 TL

Necmettin Erbakan Üniversitesi: 665 bin 665 TL

Pamukkale Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezi: 770 bin TL"

ÖZEL: SOYLU’NUN ESKİ DANIŞMANI GELDİ
SGK’deki yolsuzluk soruşturması devam ederken Rehberlik ve Teftiş Daire Başkanı Mustafa Apaydın görevinden alındı. Apaydın’ın yerine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Hukuk Müşaviri Oğuzhan Tekin getirildi.

Tekin’in, geri ödeme taleplerini içeren yazıları imzalamadığı iddia edilirken CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Tekin’in atamasının ardından yaptığı açıklamada, “Oraya Oğuzhan Tekin’i atadılar. Bu kişi Süleyman Soylu’nun hukuk müşaviri. Süleyman Soylu’nun kuzeninin görüldüğü dosyanın başına müfettiş olmayan Süleyman Soylu’nun eski danışmanı ve AKP Milletvekili aday adayını getirdiler” ifadelerini kullandı.

KSÜ ÜNİVERSİTESİNDEN BU KONUDA AÇIKLAMA BEKLENİYOR

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Tıp Fakültesinde yaklaşık 2 yıldır Pandemi sürecinde hasta sayısında yasaklamalar nedeniyle azalma olması gerekirken, hastanaye başvuran hasta sayısının fazla gösterilerek SGK'dan fazla ödeme alınarak Devleti zarara ugratıldığı iddia edildi. Buna göre Tıp Fakültesine aylık kaç hasta girişi yapıldı? SGK'ya ödeme için kaç hasta faturası gönderildi?
Ülke gündemine bomba gibi düşen SGK yolsuzluğu ile ilgili KSÜ'nün yetkililerinin bu konuda Kamuoyuna bir açıklamada bulunup bulunmayacakları merak ediliyor.