İngiltere Futbol Federasyonu (FA) ve Profesyonel Futbolcular Derneği (PFA) tarafından yapılan araştırma sonucu, futbol oynayanların sağlığıyla ilgili korkunç gerçeği ortaya çıkardı. The Times’a konuşan Dr. Stewart, ''Futbolcular, 3.5 kat daha fazla beyin hastalığı, 5 kat daha fazla Alzheimer, 4 kat daha fazla Motor Nöron Hastalığı riskiyle karşı karşıya…'' dedi.

Glasgow Üniversitesi, futbolun, oyuncuların sağlığına ciddi zararlar verdiği yönünde yürütülen araştırmada çok çarpıcı bulgular elde ettiklerini açıkladı.

BİRÇOK HASTALIĞI TETİKLİYOR

İngiltere Futbol Federasyonu (FA) ve Profesyonel Futbolcular Derneği (PFA) tarafından finanse edilen araştırmada, futbolcuların, 3.5 kat daha fazla beyin hastalığı, 5 kat daha fazla Alzheimer, 4 kat daha fazla Motor Nöron Hastalığı riskiyle karşı karşıya olduğu saptandı.

BOBBY CHARLTON DA DEMANSA YAKALANDI

İngiltere Futbol Federasyonu (FA) ve Profesyonel Futbolcular Derneği (PFA)  tarafından finanse edilen ve yaklaşık 4 ay sonra tamamlanması planlanan araştırma, İngiltere'nin efsane oyuncuları Nobby Stiles'un ölümü ve ve Bobby Charlton'ın demans hastalığı nedeniyle gündemin ilk sıralarına yükseldi.

GENÇ OYUNCULAR DA ETKİLENİYOR

The Times’a konuşan Dr. Willie Stewart, “Motor Nöron” hastalığının genç oyuncuları da etkilediğine dikkat çekerek, “ Heart and Rangers'ın eski savunma oyuncusu Marius Zaliukas 36 yaşında bu hastalıktan dolayı hayatını kaybetti. Fernando Ricksen de bu hastalıktan dolayı öldü ve eski Liverpool oyuncusu Stephen Darby’de de bu hastalık var” dedi.

“TEK RİSK TOPA KAFAYLA VURMA”

Topa defalarca kafalarıyla vurmalarının oyuncuların beyinlerinde zarara sebep olduğuna inandığını vurgulayan Dr. Stewart, “Bugün yüzde yüz kesinlikte diyemesek de, bugüne kadar tanımlanan tek risk faktörünün kafa darbesine maruz kalma olduğunu söyleyebiliriz” diye konuştu.

SÖZCÜ