Özgür Özel’in 90 milletvekiliyle birlikte istifa ederek kurduğu YENİ Parti'de gündem partinin amblemi oldu. Siyasete hızlı bir giriş yapan partinin görsel kimliği kamuoyunda geniş bir yankı uyandırırken, tasarımı minimalist bulanların yanı sıra yetersiz ve aceleye getirilmiş diyenler de oldu. Gelen yorumların ardından Genel Başkan Özgür Özel ve Kurucular Kurulu’ndan sürece dair ilk değerlendirmeler geldi.

Logoya yönelik eleştirileri bir canlı yayında yanıtlayan Özgür Özel, mevcut tasarımın nihai olmadığını belirterek yeni bir amblem için kamuoyu araştırmaları yapılacağının sinyalini verdi. Özel, konuya ilişkin şunları söyledi:
“Bu bir logo değil. Dünyada da bizim gibi logo kullanımı da artık kalmadı. Yani yurt dışındaki siyasi partilerde isimlerini logo olarak kullanıyorlar. Bu bir belli harfler, işte ufuk çizgisinden doğan bir ‘yeni’ doğuyor. Bir logo gibi yorumlanacak olursa, altında da partinin adı yazıyor zaten YENİ Parti diye. Logoyla ilgili çeşitli öneriler var. Bununla ilgili önümüzde dediğim gibi bir siyasi teknik kurulumu yaptık, siyasi kurumu yapıyoruz. Bunun logo olup olmaması, ilave bir logonun olup olmamasını anketlerle, odak grup çalışmalarıyla, yapacağımız il ve il ilçe kongreleri ile kuruluşa katkı verenlerle, sosyal medya üzerinden dijital olarak yapacağımız bazı çalışmalarla ölçeceğiz. Şu an için YENİ Parti ismi logolaşabilir. Ya da yeni bir logo tasarımı yapıp, oya sunabiliriz, çok katılımlı yöntemler yapabiliriz."
Tartışmalara dair bir açıklama da Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül’den geldi. Bülbül, partinin resmi amblemine ilişkin nihai kararın gerçekleşecek kurultayda doğrudan vatandaşlar tarafından verileceğini ifade etti.




