Erdal Özdemir Kimdir? 33 Askerin Şehit Olduğu Saldırıdan Sağ Kurtulmuştu
Erdal Özdemir Kimdir? 33 Askerin Şehit Olduğu Saldırıdan Sağ Kurtulmuştu
İçeriği Görüntüle

Malatya'nın Akçadağ ilçesinde yaşanan trajik olay, bir ailenin hayatını değiştirdi. Serinlemek için Tohma Çayı'na giren oğlunun ve yeğeninin tehlikede olduğunu gören 38 yaşındaki Mehmet Raşit Pelit, hiç düşünmeden suya girdi. Çocukları kurtarma çabası sırasında akıntıya kapılan Pelit, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

MEHMET RAŞİT PELİT KİMDİR?

Mehmet Raşit Pelit, Malatya'nın Akçadağ ilçesinde yaşayan 38 yaşında bir aile babasıydı. Kamuoyunun gündemine, oğlunu ve yeğenini kurtarmak isterken hayatını kaybettiği trajik olayla geldi. Yakınlarını korumak için gösterdiği çaba, bölgede derin üzüntü yarattı.

MEHMET RAŞİT PELİT NEDEN ÖLDÜ?

Mehmet Raşit Pelit, Tohma Çayı'nda boğulma tehlikesi yaşayan oğlunu ve yeğenini kurtarmak amacıyla suya girdi. Güçlü akıntıya kapılan Pelit kısa sürede gözden kayboldu. Arama kurtarma ekipleri tarafından sudan çıkarılan Pelit, hastaneye ulaştırıldı. Doktorların tüm müdahalesine rağmen yaşamını kurtaramadı.

TOHMA ÇAYI'NDA FACİA NASIL YAŞANDI?

Olay, cuma günü öğle saatlerinde Akçadağ ilçesinden geçen Tohma Çayı'nda meydana geldi. Serinlemek için çaya giren iki çocuk, bir süre sonra suda zorlanmaya başladı. Durumu fark eden Mehmet Raşit Pelit, vakit kaybetmeden çocuklara ulaşmak için suya atladı.

Pelit, çocuklara ulaşmaya çalışırken kuvvetli akıntının etkisiyle kontrolünü kaybetti. Çevrede bulunan vatandaşlar ise iki çocuğu sudan çıkarmayı başardı.

EKİPLER SEFERBER OLDU

İhbarın ardından bölgeye sağlık ekipleri, jandarma ve Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığına bağlı su altı arama kurtarma ekipleri yönlendirildi.

Ekipler, yürüttükleri çalışma sonucunda Mehmet Raşit Pelit'i sudan çıkardı. Sağlık ekipleri ilk müdahaleyi olay yerinde yaptıktan sonra Pelit'i Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk etti.

HASTANEDE YAŞAM MÜCADELESİNİ KAYBETTİ

Hastanede tedavi altına alınan Mehmet Raşit Pelit için doktorlar yoğun çaba gösterdi. Ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen 38 yaşındaki Pelit hayatını kaybetti.

Yetkililer olayla ilgili inceleme ve soruşturma başlattı.