Kahramanmaraş'ta özel bir kurumda çalışan 18 vatandaşın işten çıkarılmasıyla ilgili olay, vatandaşların işlerini kaybetmeleri ve işten çıkarılma sürecinin nasıl gerçekleştiği konusunda birçok soru işareti yaratmıştır.

İşten çıkarılan vatandaşlar, genel olarak çalışmaya devam etmek istediklerini ve kendilerine haksızlık yapıldığını ifade etmişlerdir. Olayın daha da tartışmalı hale gelmesine neden olan bir faktör ise işten çıkarılmadan 4 gün önce vatandaşlara bu kararın bildirilmiş olmasıdır. Bu kısa süre içinde işlerini kaybetmelerine hazırlıksız yakalanan vatandaşlar, bu durumun kendilerine adil olmadığını savunmaktadır.

Ayrıca, işten çıkarılan vatandaşlardan biri, işlerini kaybettikten sonra aynı pozisyonlarda çalışmaya başlayan kişilerin Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında işe alındığını belirtmiştir. Bu durum, işten çıkarılan kişilerin, aynı program üzerinden başvurarak işe geri alınabilecekken neden bu seçeneğin kendilerine sunulmadığı sorusunu gündeme getirmiştir.

Deprem bölgesinde yaşayan vatandaşlar, işlerini kaybetmeleri nedeniyle geçim sıkıntısının daha da arttığını vurgulamışlar ve bu olumsuz durumun yetkililer tarafından çözüme kavuşturulması çağrısında bulunmuşlardır.

Bu olayın detaylarının daha fazla açıklığa kavuşturulması ve işten çıkarılan vatandaşların haklarının korunması için yerel yetkililerin ve ilgili kurumların gereken önlemleri alması beklenmektedir.