Kahramanmaraş'ta tarımsal üretimi artırmak ve çiftçilerin girdi maliyetlerini düşürmek amacıyla dev bir adım atıldı. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen Tarım Arazilerinin Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında kentteki üreticilere büyük bir destek sağlandı.
Tarım ve Orman İl Müdürlüğünde düzenlenen resmi programla birlikte, Kahramanmaraşlı 120 üreticiye yüzde 50 hibe desteğiyle toplam 47 ton yerli ve milli soya tohumu teslim edildi. Düzenlenen törene 66. Hükümet Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci, Bakan Yardımcısı Abdulkadir Polat ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel başta olmak üzere kent protokolü yoğun katılım gösterdi.

4 İLÇEDE 4 BİN 700 DEKAR ARAZİ ÜRETİME KAZANDIRILIYOR
Dağıtılan yerli soya tohumları sayesinde kentteki tarımsal üretim alanları katlanarak büyüyecek. Proje kapsamında Dulkadiroğlu, Onikişubat, Pazarcık ve Türkoğlu ilçelerinde toplam 4 bin 700 dekarlık alanda soya üretimi gerçekleştirilecek. Stratejik öneme sahip olan bu ürünle hem âtıl araziler ekonomiye kazandırılacak hem de bölgedeki tarımsal verimlilik en üst seviyeye çıkarılacak.
BAŞKAN FIRAT GÖRGEL: "ÇİFTÇİMİZİN YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ"
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, törende yaptığı konuşmada yerel kalkınmanın önemine dikkat çekti. Tarımın kentin en büyük gücü olduğunu belirten Görgel, "Çiftçimizin yanında olan, üretimi destekleyen her yatırımı son derece değerli buluyoruz. 4 ilçemizde başlayacak bu üretim hamlesi, şehir ve ülke ekonomimize çok ciddi katkılar sağlayacaktır,"





