Endişeye neden olan benzinlik örneklerinden bir yenisi de Kahramanmaraş'ta yaşanıyor. Çevresinde çocuk yuvasının bahçesi'nde bulunan benzinliğin yapımı tüm hızıyla sürüyor.

Kahramanmaraş'ta bulunan çocuk yuvasının tam yanında inşaatına başlanan benzin istasyonu, duyarlı vatandaşların tepkilerine neden oldu. Kahramanmaraş'ın Onikişubat İlçesi'ne bağlı Şehit Abdullah Çavuş Mahallesi'nde bulunan Çocuk Yuvasının hemen yanı başında inşaatı devam eden benzinliği gören vatandaşlar, yüzlerce çocuğun hayatını tehlikeye atan benzinliğin çocuk yuvasına bu kadar yakın mesafeye yapılmaması gerektiğini belirterek yetkililerin, bir faciayla karşılaşılmadan önce, inşaatı durdurması gerektiğini söylediler.

Benzin istasyonu inşaatına izin verilmesinin çok yanlış bir karar olduğuna dikkat çeken CHP Kahramanmaraş Onikişubat İlçe Başkanı Ünal Ateş, "Bu petrol istasyonunun izninin derhal iptal edilerek buranın tekrar çocuklar için bahçe ve park yapılmasını istiyoruz" diye sitemde bulundu.

CHP Onikişubat İlçe Başkanı Ateş yaptığı açıklamada şunları kaydetti;

Cumhuriyet Halk Partisi Kahramanmaraş Onikişubat ilçe teşkilatı olarak göreve geldiğimiz günden bugüne kadar özellikle ülkemiz ile ilgili sıkıntılar da çözüm odaklı muhalefet yapma anlayışımız bundan sonra da sürecek. Değerli Milletvekilimiz Sayın Ali Öztunç mecliste bizler burada sıkıntıların ve sorunların takipçisi olmaya devam edeceğiz. Bu sıkıntıları gündeme taşıdığınız için birileri rahatsız olacak ama bizden birileri rahatsız olacak diye bu sorunları gündeme getirmekten imtina etmeyeceğiz, üzerine gideceğiz.

Değerli basın mensupları saygıdeğer hemşerilerim ilimiz havaalanının pistinin uzatılması çalışması kapsamında havaalanı ile karayolu arasında bulunan bir petrol istasyonu kamulaştırılmak istenmiş yıllardan beri süren bu sürünceme bu petrol istasyonunun yerine karşılık bir yer verilesi şeklinde çözülmeye çalışılmıştır.

Peki bu petrol istasyonuna yeni yer olarak neresi verilmiştir?

Çocuk yuvasının bahçesi…

Evet yanlış duymadınız Sosyal Hizmetlere ait olan kimsesiz çocukların kaldığı yurdun bahçesi.

Dünyada başka örneğinin olmadığını düşündüğüm bu uygulama bize bu şehrin yönetilmesi için yetki verilenler nasıl oluyor da bu kente  bu kadar ihanet ediyor sorusunu getiriyor.
Şimdi soruyorum 

EYYY YETKİLİLER
1-Hava alanın ile karayolu arasındaki bu petrol niçin kamulaştırılamıyor? Bu  petrol istasyonunun sahipleri mağdur edilmeden parası ödenerek niçin kamulaştırma yapılmıyor?
2-Kamulaştırma yapılamıyor ise koskoca Kahramanmaraş'ta bu petrol istasyonuna verilecek yer olarak bula bula çocuk yuvasının bahçesini mi buldunuz?
3-Şehrin merkezinde apartmanların içinde kimsesiz çocukların kaldığı yurdun bahçesine bu petrol istasyonuna izin veren kimdir?
4-Bu ailenin mensuplarından birisinin iktidar partisinden milletvekili olmasının bu iş ile bir ilgisi varmıdır?
5-Şimdi yapılacak açıklama şu olacak yapılan herşey şartnameye yönetmeliklere uygundur. Şartnameye uygun olsa bile bu etikmidir?
6-Devletin bir kurumunun bahçesi nasıl oluyorda bir şahsa bu kadar kolay bir şekilde tahsis ediliyor?
7-Burada olabilecek olumsuz bir olay bir yangın bir patlama vs. durumda bu yurtta kalan çocukların zarar görmesi durumunda bunun sorumlusu kim olacak? Yoksa nasılsa kimsesiz bu çocuklar bir kereden bir şey olmaz mı denilecek?

Bu petrol istasyonunun izninin derhal iptal edilerek buranın tekrar çocuklar için bahçe ve park yapılmasını istiyoruz. Daha önce bir milletvekili yakını cami lojmanını boşaltmamış konuyu gündeme getirdiğimizde BOŞALTMIYORUM diye açıklıma yapmıştı. Bir başka milletvekili yakınına bu değer biçilemeyecek arsa veriliyor. Bu şehir sahipsiz mi? Vatandaşın evini bahçesini tarlasını rahatlıkla kamulaştıranlar niye bu yanlışa sesini çıkarmıyor? Bu yanlıştan bir an önce dönülmelidir. Bu işin peşini bırakmayacağımızı hatırlatır tüm hemşerilerimize saygılar sunarım.