Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımı ile 12 Şubat Stadyumu'nda yapılması planlanan 100. yıl etkinlikleri Büyükşehir Belediyesinin duyurusuyla otobüs terminali arkasında bulunan Merkez Spor Kompleksine alınmasına ilişkin Yeniden Refah Partisi Onikişubat İlçe Teşkilatı bir yazılı açıklama yaptı.

Yapılan yazılı açıklamada şu ifadfelere yer verildi: 

"Kahraman Şehrimizde Milli Mücadelemizin 100. Yılını kutladığımız bu sene, 12 Şubat kutlamalarının Kahramanmaraş Milletvekillerimiz ve Valimizin gayretleri sonucu Cumhurbaşkanlığı Himayesine alınması tüm şehirde bir heyecan uyandırmıştı. Lakin gelinin noktada kutlamaların her zamankinden daha sönük geçmesi, beklentilere cevap verilmemesi Kahramanmaraş'ımızın Kurtuluş Bayramı her yıl 12 Şubatta kar, yağmur, soğuk demeksizin çoşku ve heyecanla kutlanmıştır. Kahraman Şehrimizin 100. Yıl kutlamalarının Cumhurbaşkanlığı Himayesinde gerçekleştireceği haberi heyecanı ve beklentiyi artmışken, şu ana kadar yapılan kutlamanın beklentiye cevap vermemesi, şehirde istenilen coşku ve heyecanın oluşturulmaması, bunlarda yetmezmiş gibi son kutlamalarında hava muhalefeti nedeniyle salonlara sıkıştırılması bizleri ziyadesi ile üzmüştür. Başta Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi başkanlığı olmak üzere her sene 7'den 70'e coşku ve heyecanla kutladığımız 12 Şubat Çete Bayramımızı elimizden alan, Milli Mücadele Ruhunu anlamayan yöneticileri tarih ve Kahramanmaraş halkının vicdanına bırakıyoruz.

Korkumuz odur ki, böyle giderse kurtuluş savaşında destan yazan Sütçü İmamların, Mıllış Nurilerin, Senem Ayşelerin, Abdal Halil Ağaların, daha nice kahramanların kazmalarla küreklerle vermiş oldukları Kahraman Şehrimizin Kahramanlık Destanı'nı anlamayan ve sadece silahlı bir mücadele gören yöneticilerimiz sayesinde önümüzdeki yıllarda halkımızın evinde mısır patlatarak kutlanacaktır. Bu durum Kahraman şehrimizin Kahraman evlatlarına ve vicdanına bırakıyor, bu vesile ile Kahraman Şehrimizin ÇETE BAYRAMI'ı gönülden kutluyoruz."