AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, kentte sürdürülen kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal'ın satırbaşları şu şekilde;

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'a Kahramanmaraş'a gelmeden önce kentin meseleleri ile ilgili bir sunum yapmıştı.

Bakan Kurum'un Kahramanmaraş'a gelirken ne yapıp ne yapmayacağını ne söyleyip ne söyleyemeceğini, söylediği şeylerin hangilerinin gerçekleştirilebilir olduğunu hatta bunun bütçesine ve mali yapısına kadar hepsini konuştuk. Ve Bakan Kurum'un geldiğinde de Kahramanmaraşımıza çok güzel müjdeler verdi. Bu müjdelerden bir tanesi de Tekke Mahallesi diğer ismi ile Yusuflar Mahallesi'nin kentsel dönüşümü. Tekke Mahallesi'nin kentsel dönüşümü şu açıdan çok kritik. Şu anda bulunduğumuz yer Kahramanmaraşımızın kalbi yani burada Kale burada Ulu Camii, Camii Kebir ve Taş Mescit. Buranın dokusuna uygun bir dönüşüm yapılması gerekiyor.

Yani bizim Tekke'deki kentsel dönüşümü oraya apartman dikerek değil, tam tersine buranın tarihi dokusunu koruyarak ve şehir merkezindeki Kahramanmaraş şehir karakterini bozmadan bunu yapmamız gerekiyor. Çünkü, Büyükşehir Belediye başkanımızla şu anda üzerinde çalıştığımız daha büyük bir planlama var.

Kahramanmaraş çarşısının da içinde olduğu Bahtiyar Yokuşuna, oradaki tarihi dokunun da içinde olduğu şehrin karakterini, tarihi dokusunu, mimarisini koruyacağımız bir çalışma yapıyoruz. Yaptığımız çalışma sadece Tekke Mahallesi ile ilgili değil.

Birinci aşamada şehrin tarihi dokusunu ortaya çıkarmak ve korumak olacaktır. Çünkü çocuklarımız büyürken, kişiliklerini ve karakterlerini, şehrin karakterinden alırlar.

Kahramanmaraş'ın karakterini bir kere bir ortaya çıkaralım ve muhafaza edelim. İkinci olarak şehrimizin gelişme alanları, yani eğitimde, sanayide hangi alanlarla doğru şehrimiz büyüyor,  bunlarla ilgili çalışma yapılması gerekiyor.

Üçüncü olarak ise, şehrin çevre varlığının yani havasının, suyunun, ormanın ve doğasının sürdürülebilr şekilde korunması gerekiyor.

HABERİN TAMAMINI VİDEO HABERİMİZDEN İZLEYEBİLİRSİNİZ.