Türkiye Enerji, Su ve Gaz İşçileri (Tes-İş) Sendikası Afşin-Elbistan Şubesi’nin önümüzdeki dönemde yapılacak seçimler için, 4 aday yarışacak. Mustafa Kılıç (Mevcut Başkan) Hayri Yücel,Abdullah Gül ve Mehmet Mert'in başkanlık yarışında bulunacağı ifade edilirken, Elbistan AK Parti İlçe Başkanı Ahmet traş'ın ilçe binasında düzenlediği toplantıda, Mehmet Mert'i yanına alarak onun kazanaması için ne gerekiyorsa yapılacağını ve açık çek verdiğini söyledi.  AK Parti Elbistan İlçe Başkanı Ahmet Tıraş; "Biz AK Parti Elbistan Teşkilatı ve vekillerimiz olarak Mehmet Mert'in arkasındayız. Onun seçilmesini istiyoruz." diyerek ''açık çek verdiğini'' belirtti.

Ayrıca AK Parti Elbistan İlçe Başkanı Tıraş;

"Eğer en ufacık bir kardeşime zarar gelsin, biz ne gerekiyorsa AK Parti Elbistan İlçe Teşkilatı vekillerimiz de içinde olmak şartıyla Mehmet Mert'in arkasındayız.

Sana açık çek başkanım, Mehmet Mert'ten dolayı adaylığından dolayı ufacık bir sıkıntı olduğunda sayın başkana iletin ben de ne gerekiyorsa yapayım.

Mehmet Mert oranın sendika başkanı olacak Allah nasip ederse. Bütün sizin haklarınızı da koruyacak Mehmet Mert'tir.

Mehmet Mert'e hepimiz güveniyoruz arkasındayız. Yarın başkan olduğunda da sizin iş haklarınızla ilgili de siyasi olarak ne gerekiyorsa biz Mehmet Mert ile beraber kol kola yol yürüyeceğiz, bu işin lamı cimi yok." ifadelerini kullandı.

SORUYU YARIDA KESTİ
Türkiye Enerji, Su ve Gaz İşçileri (Tes-İş) Sendikası Afşin-Elbistan Şubesi Başkan Adayı Mehmet Mert, AK Parti Elbistan İlçe Teşkilat toplantısında orada bulunan teşkilat üyesinin sorduğu soruyu yarıda keserek telefon görüşmesi yaptığı dikkatlerden kaçmadı.

İŞÇİLERİN OYUNU SERMAYE OLARAK GÖRMELERİ ÇOK YANLIŞ

Mevcut Elbistan Sendika Başkanı Mustafa Kılıç'a telefon ile ulaştık. Konu ile ilgili haberdar olduğunu şu an Ankara'da Genel Merkezde bulunduğunu söyleyerek şunları söyledi; ''Hiç Kimse işlerin oyunu sermaye olarak görmesin. Ne demek açık çek? Sen bu hakkı nerden alıyorsun? İşçilerin oyuna ipotek mi koydu AK Parti İlçe Başkanı, 2200 mevcut işçinin hür iradesiyle oyunu kullanacağına inanıyorum. Elbistan'a geldiğimde geniş açıklamada bulunacağım.'' dedi.

KAMUOYU ADINA SORUYORUZ

AK Parti Elbistan İlçe Teşkilat ve Başkanı olarak 4 adaylı bir ilçenin sendika başkanlık seçiminde ilçe binasında düzenlediği toplantıda taraf olmak ve isim vererek yanında oturttuğu kişiyi gösterip ve ismini zikrederek sendika başkanı olacak demesinin arkasında yatan gerçekler nedir?

Elbistan'ın Ceyhan nehri temizlenmesi, yolların tozdan geçilmemesi ve şaibeli bir çok Elbistan Belediyesinin verdiği ihaleler hakkında kamuoyunda eleştiriler ve şaibeler ayyuka çıkmışken, onca soruna eğilip Elbistan halkı'nın sesine kulak verilmezken, halk arasında İlçe Başkanı Ahmet Traş'ın sendika seçiminde, ''teşkilat ve Milletvekilleri olarak 4 adaydan biri olan Mehmet Mert'in arkasında olduklarını ve açık çek verdiğini söylemesi'' ne kadar doğru ve etik olduğunu kamuoyuna açıklaması gerekir diye konuşulduğu öne sürüldü.