Kahramanmaraş'ta meydana gelen 'yüzyılı felaketi' olarak adlandırılan deprem sonucunda on binlerce vatandaşımız hayatını kaybetti.

Depremin ilk günlerinde enkaz çalışmaları önem taşırken şu günlerde ise barınma, beslenme ihtiyaçları önem taşıyor.

İYİ Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Süleyman Tekerek, İYİ Parti'nin Kahramanmaraş ve depremden etkilenen diğer illerde depremin ilk gününden bu yana yardım için bulunduğunu ve bulunmaya devam edeceğini söyledi.

Tekerek'in konuşmasının satır başları şunlar:

"Kahramanmaraş maalesef ki 6 Şubat tarihinden beri hem merkezi yönetim hem de yerel yönetim tarafından üvey evlat muamelesi gören bir şehir. Olmayan şeyler oluyormuş gibi, yapılmayan şeyler yapılıyormuş gibi söylendiği için vatandaşlarımız çok perişan durumda. Büyükşehir Belediye Başkanı çıktı Kahramanmaraş'ta %99.9.9 oranında çadır sorununu hallettik, çözdük dedi ama ben İYİ Parti Kahramanmaraş İl Başkanı olarak günde en az 15 kişiye çadır yok cümlesi kurmaktan artık utanmaya başladım. Bu tür yorumlar vatandaşlarımızın içerisinde olmadıklarını, kimin neye ihtiyacı olduğundan haberi olmadıklarını gösterir.

"İYİ Parti olarak STK gibi çalışıyoruz"

Şuanda, depremin 2. gününden beri Üniversite Kampüsü 1, Eyüpsultan Mahallesi'nde Susurluk Belediye Başkanımızın kurduğu aş evi 2, Kayseri Yolu'nda İyikent 250 çadır, 100 konteynerlık kurmuş olduğumuz çadır kentimizle 3 olmakla birlikte aş evlerimiz faaliyet gösteriyor. Günlük minimum 10 bin kişiye 3 öğün yemek ikram ediyoruz çok şükür. İYİ Parti olarak, depremin ilk gününden beri teşkilat mensuplarımız, il ve ilçe teşkilatlarımız ve gönüllü partili arkadaşlarımızla STK gibi çalışıyoruz ve çalışmaya devam ediyoruz.

Sosyal belediyeciliğin canlı örneğini Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Başkanı Sayın Mansur Yavaş Başkanımız gösterdi. En son olarak da Ankara'da Kahramanmaraş günleri adı altında Kahramanmaraşlı esnaflarımıza destek olmak için FUAR alanında çok güzel bir etkinlik düzenledi. Orda da Kahramanmaraşlı esnaflarımıza da çok büyük destek oldu.

"Müteahhitleri günah keçisi olarak bulmuşlar"

Elazığ depreminden sonra Kahramanmaraş depremi bağıra bağıra geliyorum diyordu. Deprem olduktan sonra gördük ki Kahramanmaraş'ta yıllardan beri yerel yönetici yokmuş. Kahramanmaraş'ı, şehrimizi hiçbir şekilde bu tür bir doğal afede hazırlamamışlar, ön çalışma yapmamışlar, toplanma alanı yapmamışlar. Vatandaşlarımız nereye gideceklerini bilemediler. Akabinde hiçbir bina etüdü yapmamışlar. Araştırmamışlar, gidip binalara bakmamışlar. Depreme dayanıksız olan binaları tespit edip güçlendirilmesi veya boşaltılması çalışmasını yapmamışlar. Belediye meclislerinde imara alanlar açmışlar, o imar alanlarına meclis üyeleriyle birlikte oy vermişler. Oradaki yapılan hatalarda müteahhitleri günah keçisi olarak bulmuşlar, vur abalıya vur abalıya al müteahhiti içeriye. Böyle bir düzen yok. Önce memleketi yöneten idareci, yönetici şehir için ön çalışmalarını yapması gerekiyordu. Yapmadıklarını gördük. Binaların ne durumda olduğundan haberleri yok."