Ahbap Derneği ve Başkanı Haluk Levent hakkında devam eden adli soruşturmaya eklenen son şikayet dilekçesi, gündemi derinden sarstı. Başaran Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Başaran'ın, manevi duygularının suiistimal edildiği ve dolandırıldığı gerekçesiyle yaptığı suç duyurusu tüm gözleri bu davaya çevirdi. Kamuoyu, son günlerin en çok konuşulan ismi haline gelen ünlü iş insanı Hüseyin Başaran’ın kim olduğunu ve bu büyük krizin perde arkasında nelerin yaşandığını merak ediyor. İşte adliyeye taşınan dosyanın tüm detayları…

Zafer Yay kimdir, ne iş yapar? Haluk Levent soruşturmasında ismi geçti
Zafer Yay kimdir, ne iş yapar? Haluk Levent soruşturmasında ismi geçti
İçeriği Görüntüle

HÜSEYİN BAŞARAN KİMDİR?

Trabzon'da 1958 yılında doğan Hüseyin Başaran, Türkiye'nin önde gelen yatırım grupları arasında yer alan Başaran Yatırım Holding’in Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürütüyor. İş dünyasında uzun yıllardır aktif rol oynayan Trabzonlu iş insanı; finans, inşaat, yatçılık, havacılık, turizm ve enerji gibi stratejik sektörlerde holding çatısı altında önemli faaliyetler gösterdi.

İstanbul Fikirtepe’deki kentsel dönüşüm hamlesi kapsamında hayata geçirdiği "Mina Towers" konut projesiyle adından sıkça söz ettiren Başaran, bu projenin ilerleyen süreçte durdurulmasıyla birlikte çeşitli mağduriyet iddialarıyla da gündeme geldi.

Beril Başaran ile evli olan Hüseyin Başaran'ın Mina ve Can adında iki çocuğu bulunuyordu. İş insanı, 2018 yılında İran'da meydana gelen feci bir özel uçak kazasında kızı Mina Başaran'ı kaybetti ve bu büyük trajediyle derin bir sarsıntı yaşadı. Başaran Holding'in sahibi Hüseyin Başaran, TRT'nin 2015 yılında vefat eden unutulmaz spor spikeri Hüseyin Başaran ile sadece isim benzerliği taşıyor.

HALUK LEVENT’TEN NEDEN ŞİKAYETÇİ OLDU?

Magazin ve ekonomi dünyasında şok etkisi yaratan iddiaların çıkış noktası, Haluk Levent'in Başaran Holding ofisinde Hüseyin Başaran'ı ziyaretiyle başladı. Haluk Levent, üniversitede eğitim gören kimsesiz kız çocuklarına barınma imkanı sağlamak amacıyla holdingin elindeki bazı gayrimenkulleri Ahbap Derneği adına satın almak istediğini iletti.

2018'deki uçak kazasında yitirdiği kızı Mina'nın hatırası nedeniyle kimsesiz genç kızların eğitimine destek olmayı manevi bir görev sayan baba Hüseyin Başaran, bu amaç doğrultusunda teklife onay verdi.

Ancak süreç ilerlediğinde acı gerçek gün yüzüne çıktı. Hüseyin Başaran'ın iddiasına göre Haluk Levent, toplam piyasa değeri 60 milyon doları bulan 22 adet taşınmaz mülkü devralmasına rağmen holdinge taahhüt ettiği ödemeyi gerçekleştirmedi. İş insanı, devredilen mülklerin kimsesiz kız çocuklarına yurt yapılması amacıyla kullanılmadığını da bizzat belgeledi.

DOSYALAR BİRLEŞTİ: İNCELEME DERİNLEŞİYOR

Maddi kaybın ötesinde manevi olarak büyük bir haksızlığa uğradığını vurgulayan Hüseyin Başaran, vakit kaybetmeden Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı’na dolandırıcılık şikayetiyle başvurdu.

Gaziosmanpaşa Savcılığı, iddiaların boyutu ve Ahbap Derneği'ne yönelik halihazırda yürütülen mevcut bir soruşturma bulunması sebebiyle dosyayı yetkisizlik kararıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderdi. İki ayrı hukuki dosyanın birleşmesiyle birlikte, Haluk Levent'e yönelik hem mali hem de haksız kazanç iddialarını içeren incelemelerin çok daha geniş bir çerçevede derinleşeceği bilgisine ulaşıldı.