Afşin, Ekinözü, Elbistan ve Nurhak İlçeleri'nin oluşturduğu "Elbistanlılar Bir Olalım, İl Olalım Platformu" yeniden gündeme gelen Afşin-Elbistan A ve B Termik Santrali ile maden sahalarının özelleştirilmesine karşı çıkıyor.

 

Platform Sözcüsü Fatih Vicdan, "Afşin-Elbistan A ve B Termik Santrali ile maden sahalarının özelleştirilmesi halinde Elbistan’ın ve Afşin İlçesin büyük kayıpları olacak" diyerek "dayılaşmaya hayır diyeceğiz" dedi. Afşin-Elbistan A Termik Santrali’in yüzde 70’i özelleştirildiğini ilk özelleştirmenin 1994 yılında yapıldığını belirten Vicdan, Afşin-Elbistan A Termik Santrali’nin Erg-Verbund isimli şirkete santral ve maden sahalarının tüm varlıkları ile birlikte verilmesi ile başladığını söyledi. Vicdan "Afşin-Elbistan A ve B Termik Santralinde dayılaşmaya hayır diyeceğiz Özeleşmesine karşı çıkacağız, işçilerimizin yanında olacağız. Bizler Elbistan’ın İl olması için uğraşırken santralin özleşmesi Elbistan ve Afşin için büyük bir kayıp olacaktır" dedi. Vicdan, şöyle devam etti:

 

"Afşin-Elbistan Termik Santrali işçilerimiz ve hatta maden işçilerimiz de dahil olmak üzere herkesin yanında olacağız yapacakları eylemler içinde destek vereceğiz. Termik Santrallerinde yüzde 70’i taşeron işçiliği ile karşılanıyor. Yüzde 30 kamu işçisi kalmış. Son lokmayı da vererek tasfiye etmenin projesini hazırlıyorlar. İşçi arkadaşlarımızı uyutarak bugüne kadar getirdiler. Bunun önünü açarak Afşin-Elbistan Termik Santrali taksit taksit özelleştirdiler. İşçimizi iyi günler beklemiyor. İyi mücadele etmek gerekiyor. Biz azimli bir şekilde özelleştirmeye karşı mücadele edeceğiz. Kesinlikle buna karşı edeceğiz arkadaşlarımız ve kamuoyu bundan rahat olsunlar. Kolay kolay teslim olmayacağız. Biz yaptık oldu mantığına boyun eğmeyeceğiz. Satılmayı ve köleleşmeyi kabullenmemiz mümkün değil. Bundan sonra mücadele günleri bekliyor."