Japonya’da düzenlenen geleneksel Soma Nomaoi Festivali sırasında kontrolden çıkan bir atın kalabalığa dalması sonucu 6 kişi yaralandı. Fukuşima eyaletine bağlı Minamisoma kentinde yaşanan olay, festival alanında kısa süreli paniğe neden oldu.

Her yıl binlerce kişinin takip ettiği Soma Nomaoi Festivali, Japonya’nın en eski savaşçı geleneklerinden biri olarak biliniyor. Geçtiğimiz pazar günü gerçekleştirilen etkinlikte, sırtlarında zırhlı savaşçıların bulunduğu atlar yaklaşık 1,2 kilometrelik parkurda yarıştı.

KONTROLDEN ÇIKAN AT KALABALIĞIN ARASINA GiRDi

Festival sırasında atlardan biri aniden kontrolden çıktı. Hızla yön değiştiren hayvanın seyircilerin bulunduğu bölüme dalmasıyla çevrede büyük panik yaşandı. İlk belirlemelere göre olayda 6 kişi çeşitli şekillerde yaralandı.

Yaralıların sağlık ekipleri tarafından çevredeki hastanelere kaldırıldığı öğrenildi. Yetkililer, yaralıların durumunun ciddi olmadığı yönünde açıklama yaptı.

SOMA NOMAOİ FESTİVALİ NEDİR?

Yüzlerce yıllık geçmişe sahip Soma Nomaoi Festivali, samuray kültürünü yaşatan önemli etkinliklerden biri olarak öne çıkıyor. Festival kapsamında geleneksel kıyafetler giyen savaşçılar at üstünde gösteriler düzenliyor.

Japonya’nın kültürel mirası arasında gösterilen etkinlik, her yıl hem yerli hem de yabancı turistlerin yoğun ilgisini çekiyor. Ancak bu yıl yaşanan kaza, festival güvenliği tartışmalarını yeniden gündeme taşıdı.

YETKİLİLER İNCELEME BAŞLATTI

Olay sonrası organizasyon ekipleri ve yerel yetkililer festival alanındaki güvenlik önlemlerini incelemeye aldı. Kontrolden çıkan atın neden paniğe kapıldığı araştırılırken, benzer olayların yaşanmaması için ek tedbirlerin değerlendirildiği belirtildi.