Asrın felaketi olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli 10 kenti vuran deprem ortalığı moloz yığınına çevirirken can kaybı da her saniye artmaya devam ediyor. Yıkıcı depremin ardından ise Erdoğan'ın 2019 yılında Kahramanmaraş'ta verdiği "imar affı" müjdesi yeniden gündem oldu.

Türkiye'yi 6 Şubat sabahında felakete uyandıran Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki deprem 10 ili de moloz yığınına çevirdi.

Son açıklanan verilere göre 24 bini aşkın vatandaşımız hayatını kaybederken binlercesi ise hala enkaz altında kurtarılmayı bekliyor.

Yaşanan felaketin ihmal ve tedbirsizliği akıllara getirmesiyle birlikte moloz yığınına dönen binaların yapımına dair edinilen bilgiler de milyonlarca vatandaşı isyan ettirdi.

'Deprem değil bina öldürür' gerçeği bir kez daha kendini hatırlatırken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bir yıl önce Kahramanmaraş'ta verdiği 'imar affı' müjdesi sosyal medyada gündem oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İmar Barışı Yasası'nı anlatırken şu ifadeleri kullandığı görüldü:

İmar barışıyla 144 bin 556 Maraşlı vatandaşımızın sorununu çözdük.

İMAR BARIŞI NEDİR?

İmar barışı, her türlü denetimden uzak şekilde yapılmış, ruhsata ve imara aykırı yapılara Yapı Kayıt Belgesi verilmesi ile devlet ve kaçak yapı sahibi vatandaş arasında uzlaşma anlamına geliyor.