Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Nimeti aziz bilen bir medeniyetin mensuplarıyız. İnsanın insan üzerinde nasıl hakkı varsa, nimetin de insanın üzerinde hakkı vardır. Nimetin hukukunu gözetmek en yüce erdemlerden biridir.
Tabiat nankörlük etmez. Kendine nankörlük edeni de affetmez. Küresel iklim krizi ve afetlerin insanın toprağa ettiği nankörlük sonucu olduğunu biliyoruz.
Son yıllarda kuraklık yaşadık. Orman yangını ve zirai don ile mücadele ettik. Zirai dondan etkilenenlere 47 milyar lira ödeme yaptık.
Rekolte açısından bu yıl çiftçimizin yüzü gülmeye başladı. Bu yıl pek çok üründe üretim rekoru bekliyoruz.
Çiftçiye destek kafaya kasket takmak değildir. Bunların tamamı şov ve riyakarlık kokan hareketlerdir. Bu zihniyetin millete ve çiftçiye hiçbir faydası yoktur.
42 ilimizde organize tarım bölgesini faaliyete geçiriyoruz. Tarımda daha iyi yerlere geleceğiz. Bu rakamlar, bu başarılar tesadüfen elde edilmedi.
Cumhur İttifakı olarak dayanışma içinde yürüdüğümüz Terörsüz Türkiye sürecinde, sorunu çözerek büyük ve güçlü Türkiye’nin kapılarını açmak istiyoruz.
Terör meselesi tamamen çözüldüğünde milletimiz en büyük atılımı tarım ve hayvancılıkta gerçekleştirecektir.




