Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından Çağlayancerit’e kazandırılan 854 milyon TL’lik yatırım, düzenlenen toplu açılış töreniyle hizmete sunuldu. İlçede son 23 ayda gerçekleştirilen altyapı ve üstyapı projeleri, vatandaşların yaşam kalitesini artırmayı hedefliyor.

6 Şubat depremlerinin ardından şehir genelinde başlatılan yeniden inşa ve ihya süreci kapsamında Kahramanmaraş’ın birçok ilçesinde olduğu gibi Çağlayancerit’te de kapsamlı çalışmalar gerçekleştirildi. Altyapıdan ulaşıma, sosyal projelerden kırsal kalkınma desteklerine kadar birçok yatırım tamamlanarak vatandaşların kullanımına sunuldu.

5C457A1B 4Ce4 46B4 8F7E 7B9810B187B6Altyapıya 733 Milyon TL’lik Dev Yatırım

Toplu açılış töreni, Çağlayancerit Atıksu Arıtma Tesisi’nde gerçekleştirildi. Programa Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, AK Parti İl Başkanı Muhammed Burak Gül, Çağlayancerit Kaymakamı Yaşar Artar, Çağlayancerit Belediye Başkanı Yemliha Göktaş ve çok sayıda vatandaş katıldı.

D5538B41 06Bc 4Ad5 9E1A A56C910Aa914

Başkan Görgel konuşmasında ilçenin altyapısının güçlendirildiğini belirterek şu bilgileri paylaştı:

- 41 kilometre içmesuyu hattı

- 31 kilometre kanalizasyon hattı

- 80 kilometre içmesuyu yenileme çalışması

- 30 kilometre kanalizasyon hattı

- 13 su deposu

- 9 sondaj çalışması

Toplamda 733 milyon TL’lik altyapı yatırımı gerçekleştirildiğini vurgulayan Görgel, bu çalışmaların ilçenin 50–60 yıllık altyapı ihtiyacını karşılayacak kapasiteye ulaştığını ifade etti.

Ab864D5D 0D0E 402A Bb18 B23E9Fcb320F

Çağlayancerit’te Yol Yatırımları 100 Milyon TL’yi Aştı

İlçede ulaşıma yönelik yatırımlar da hız kesmeden devam etti. Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan çalışmalar kapsamında:

- 21 kilometre asfalt yol

- 16 bin metrekare parke ve bazalt döşeme

- 10 kilometre yeni yol açımı

- 32 milyon TL’lik bakım ve onarım çalışması

Ae5395C1 Fb52 4190 A701 Cf05864E5Bef

gerçekleştirildi.

Ayrıca Aksu Mahallesi Helete’de 2,4 kilometre ve İstiklal Mahallesi Daz Yolu’nda 2 kilometre sıcak asfalt çalışması tamamlanarak vatandaşların hizmetine sunuldu.

Sosyal Destek ve Tarımsal Projeler de Hayata Geçirildi

Başkan Fırat Görgel, ilçede sosyal destek projelerinin de sürdüğünü belirtti. Bu kapsamda ihtiyaç sahibi ailelere 16 milyon TL sosyal destek sağlandığını ifade eden Görgel, gençlere yönelik projelerin de devam ettiğini söyledi.

Aksu Mahallesi’nde halı saha projesinin bu yıl tamamlanacağını açıklayan Görgel, tarımsal kalkınma için de çiftçilere destek verildiğini belirtti.

- Tarımsal destek kapsamında:

- Sulama kanalı çalışmaları

- Fide ve fidan dağıtımı

ile toplam 5,7 milyon TL’lik tarım desteği sağlandı.

8D83234B 7Db5 4Fa8 84D3 73E528Db5B62

“Yatırımlarımız Kesintisiz Sürecek”

Başkan Görgel konuşmasının sonunda, ilçelerde yatırımların artarak devam edeceğini belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Altyapıdan üstyapıya, sosyal projelerden kırsal kalkınmaya kadar her alanda vatandaşlarımızın yaşam kalitesini artıracak çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz.”

Konuşmaların ardından dualar eşliğinde kurdele kesilerek Çağlayancerit’te tamamlanan 854 milyon TL’lik yatırımların toplu açılışı gerçekleştirildi.