Kahramanmaraş tarımının yükselen değeri Pazarcık sarımsağı, bölge ekonomisini sırtlamaya devam ediyor. Nefsidoğanlı Mahallesi’nde düzenlenen geleneksel hasat programına katılan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, üreticilere çifte müjde verdi. Benzersiz aroma yapısı, iri dişleri ve uzun raf ömrüyle pazarda yoğun talep gören bu özel tarım ürünü, coğrafi işaret tesciliyle taçlanıyor.

0Ece027B 7517 4B5F A1Fb Ae10148953C1

Kahramanmaraş'ta banka işlemlerinde yeni karar: Ücreti müşteri ödeyecek
Kahramanmaraş'ta banka işlemlerinde yeni karar: Ücreti müşteri ödeyecek
İçeriği Görüntüle

TÜRKİYE ÜÇÜNCÜSÜ PAZARCIK’TAN ÇIKIYOR
Kent genelinde yürütülen tarımsal faaliyetlerin detaylarını paylaşan Başkan Fırat Görgel, Kahramanmaraş'ın sarımsak üretiminde Türkiye 3.’sü olduğunu açıkladı. Pazarcık ovasının bereketli topraklarında 384 tescilli çiftçinin alın teri döktüğünü belirten Görgel, 11 bin dekar alanda yılda tam 17 bin ton sarımsak üretimi gerçekleştirildiğini ifade etti.

D0Dfe441 C7A7 432C 977E 2Ab9E94Fc660

TARIMSAL ÜRETİMİN KALBİ PAZARCIK'TA ATIYOR
Şehirdeki toplam sarımsak rekoltesinin yüzde 80 gibi dev bir oranının Pazarcık ilçesinde üretildiğini aktaran Büyükşehir Belediye Başkanı, kalan yüzde 20'lik payın ise Afşin, Elbistan ve Onikişubat ilçelerine dağıldığını belirtti. Pazarcık sarımsağı tescil süreci hakkında konuşan Görgel, "Şehrimizin kimliği ve tarihi olan bu topraklara sahip çıkıyoruz. Sırada AB standartlarında yeni tesciller var" dedi.
39Fcf831 8Ec8 452B A8B9 6C8Bf41479Bf

ÇİFTÇİYE 100 MİLYON TL'LİK DEV DESTEK FONU

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, sadece coğrafi işaret süreçleriyle değil, doğrudan maddi desteklerle de üreticinin yanında yer alıyor. Sürdürülebilir kırsal kalkınma hamleleri kapsamında, geride bıraktığımız dönemde çiftçilere yönelik 100 Milyon TL civarında bir destek bütçesi sağlandı. Tamamı hibe olan 650 bin adet Maraş biberi fidesi dağıtımı ve Bertiz üzüm bağlarının korunmasına yönelik projeler ise bu desteğin en somut adımları arasında yer alıyor.