Kanal Maraş’ın büyük uğraşlar vererek bulduğu belgede; Türkiye’nin en büyük özel bir bankası ile KİPAŞ arasında cebri İcra yolu ile satışa çıkarılan bir fabrikanın alımı hakkında ihale pazarlığı döndüğü belgelenirken, Kipaş Yönetim Kurulu Başkanı M.Hanifi öksüz ile Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı H.İbrahim Gümüşer ve diğer sanıklara Kahramanmaraş 1.Ağır Ceza Mahkemesince ayrı ayrı 4 yıl 2 ay hapis cezası verdiği öne sürüldü.

YARGITAY BOZMA İLAMINA UYULDU

2011 yılında iflas ederek piyasadan çekilen Değirmenci Grup Marmis firmasının, arsasına ve fabrika binasına talip olan KİPAŞ’ın başı 10 yıl sonra devlet ile derde girdi. İddialara göre MARMİS firmasının özel bir bankaya olan yüklü kredi borcu karşılığında taşınmazlarının satışında, banka ile aralarında ihaleden önce anlaşmalı sözleşme (Protokol) yapan KİPAŞ, bankanın MARMİS’i aldıktan sonra tekrar kendi bünyesine katmak için sözleşme yaptığı ve bu sözleşmeden doğan KDV ve Damga Vergisi ödememek için bu yola başvurduğu, Yargıtay 5. Ceza Dairesinin Bozma Kararında ortaya çıktığı, Kahramanmaraş 1.Ağır Ceza Mahkemesince Yargıtay’ın bozma ilamına uyularak sanıklar aleyhine ayrı ayrı ceza verildiği bildirildi.

M.HANEFİ ÖKSÜZ SÖZLEŞME YAPTIĞINI KABUL ETTİ 

Kanal Maraş’ın büyük uğraşlar sonucu ulaştığı Yerel Mahkemenin gerekçeli kararında ise; KİPAŞ Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı M.Hanefi Öksüz’ün, ‘’Ben 70 yaşına yaklaştım, 40 yıldır sanayiciyim, şimdiye kadar böyle bir haksızlıkla karşılaşmadım, Kipaş Holdingin yan tarafında bir fabrika iflas etti ve alacaklılar burayı icra yoluyla satışa çıkardılar, bizim arsa olarak yere ihtiyacımız vardı, bu nedenle bu iş yeriyle ilgilendik… İhaleyi aldık… Şu an fabrika mülkiyetimizdedir… Yurt dışından kredi alıyorum, 10 bin kişi çalıştırıyorum, yurt dışından kredi alırken bize devletle bir sorununuz var mı diye soruyorlar, bu dava nedeniyle ÖTV’siz mal alamadık, çok mağdur olduk, bu olayda hiçbir suçumuz yoktur, banka ile sözleşme yaptık, her şey hukuka uygundur, CMK’nın 231. Maddesinin uygulanmasına muvafakatim vardır…’’ ifadesinde bulunup bir nevi ihaleden önce ‘’sözleşme yaptığını kabul ettiği’’ görülürken, ortağı olan Başkan vekili H.İbrahim Gümüşer’in de Yargıtay’ın Bozma İlamından sonra ifadesinde, önce; ‘’Yargıtay’ın bozma ilamına bir diyeceğim yoktur…’’ diyerek onunda banka ile yapılan sözleşmeyi kabul ettiği, sonradan ‘’Yargıtay İlamını kabul etmediğini ve CMK’nın 231. Maddesinin uygulanmasına muvafakatim vardır’’ diye beyan ettiği öne sürüldü. Öksüz ve Gümüşer dahil özel banka yetkililerinin biri hariç diğer sanıkların hepsinin İhaleye Fesat Karıştırma suçundan ayrı ayrı 4 yıl 2 ay hapis cezası aldığı öğrenildi.

GÜNDEMDEN HİÇ DÜŞMÜYOR

Uzun zamandan bu yana Çevre katliamı, haksız kazanç sağladığı çeşitli şekillerde dile gelen KİPAŞ Holding’in başı bu seferde 2011 yılında sonradan  aldığı bir fabrika ile dertte. Habere konu olan Değirmenci Grup Marmis fabrikasının KİPAŞ tarafınca alımında devleti KDV ve Damga Vergisi ödememek adına zarara uğrattığı (İhaleye Fesat karıştırmak) gerekçesi ile Kahramanmaraş 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nin daha önce verdiği beraat kararını, Yargıtay 5. Ceza Dairesi bozarak, tekrar yerel Mahkemede görülen davasında; M.Hanefi Öksüz, ortağı Halil İbrahim Gümüşer ve banka yetkililerine ayrı ayrı 4 yıl 2 ay hapis cezası verildiği öne sürüldü.

HANİ HERŞEY KAHRAMANMARAŞ İÇİNDİ

Her fırsatta Kahramanmaraş’a her şeyini borçlu olduğunu belirten Öksüz’ün düşüncesinin aslında öyle olmadığı devletin en üst makamlarınca belgelendi. Suç tarihi 2011 yılı olan ve 2013 yılında açılan İhaleye Fesat Karıştırma suçu olan Kamu davasında, Kahramanmaraş 1. Ağır Ceza Mahkemesi 2014 yılında verdiği kararda, sanıkların ihaleyi usulüne göre yaptığına hükmetmiş ve Beraat kararı vermişti. Karara itiraz eden Hazine ve Maliye Bakanlığı (Kamu Davası) Yargıtay 5. Ceza Dairesinin Yerel Mahkemenin beraat kararını bozması üzerine görülen yeni davada ‘’ihaleye Fesat Karıştırmak’’ suçunu sabit görüp, devleti zarara uğratmaktan sanıklar aleyhine bu sefer ayrı ayrı 4 yıl 2 ay hapis cezası verdi.  

KANAL MARAŞ BANA SAVAŞ AÇIYOR DİYE MAĞDUR EDEBİYATI YAPTIN, BAK BU SEFER DEVLET BENİ ZARARA UĞRATTIN DİYOR!!!

Çevresine ve katıldığı özel sohbetlerde Kanal Maraş’ın her fırsatta kendisi ile uğraştığını dile getiren Hanefi Öksüz’e bu sefer devleti dolandırdığı iddiası ile Devlet dava açtı. Açılan davada ise devletin 4 milyon liradan fazla KDV alacağı ile 110 bin liradan fazla damga vergisini ödememek için İhaleye Fesat Karıştırma suçu işlediği bu hususta özel bir banka ile ihaleden önce sözleşme (Taahhütname) imzaladığı mahkeme kararında ortaya çıktı. 

BİR SANIK BERAAT ALIRKEN DİĞER SANIKLARA 4 YIL 2 AY CEZA VERİLDİ 

02.12.2021 tarih 2020/118 Esas 2021/374 Karar sayılı Gerekçeli Kararda yazıldığı üzere; Mahkeme, ihaleye fesat karıştırma suçlaması ile yargılanan sanıkların suçunu sabit gördü ve Sanık Halit B. hakkında Beraat, diğer tüm sanıklar hakkında 4 yıl 2 ay ayrı ayrı Hapis Cezası verdi. 

HİÇ BİR KAMUDA VE ŞİRKETTE YER ALAMAYACAKLAR 

Mahkeme, hapis cezası alan sanıklara TCK.53 madde (vakıf, dernek, sendika, şirket, kooperatif ve siyasî parti tüzel kişiliklerinin yöneticisi veya denetçisi) olmaktan yoksun bırakılmasına karar verdiği de görüldü. Yargıtay’ın yerel mahkeme kararını onaması halinde M.Hanifi Öksüz’ün ve H. İbrahim Gümüşer’in Kipaş Holding bünyesinde görev alamayacakları gibi M.Hanefi Öksüz’ün Kahramanmaraş Sanayi ve Ticaret Odası Meclis Başkanlığı görevinden de ayrılması gerekeceği öne sürüldü.     

ÖKSÜZ VE GÜMÜŞER’DEN KONU İLE İLGİLİ AÇIKLAMA

Konuyla ilgili Kanal Maraş haber Merkezi, telefon ile önce Kipaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı M.Hanefi Öksüz’e ulaştı. Kahramanmaraş 1.Ağır Ceza Mahkemesinin kendisi hakkında 4 yıl 2 ay hapis cezası verdiğini, bu konuda bir açıklamada bulunup bulunmayacağını sorması üzerine Öksüz; ‘’Yurt dışında olduğunu ve kararın önemli olmadığını’’ ifade etti. Kipaş Yönetim Kurulu Başkan Vekili H.İbrahim Gümüşer ise ; ‘’Cevap vermekten kaçınarak, Yok o konuda destek bölümünden Bekir Han size bilgi aktarır’’ dedi. Haber yayına verildiği saate kadar tarafımıza ulaşmış herhangi bir açıklama metni gelmedi.

YARGITAY’DAN ONAMA BEKLENİYOR

Mahkeme kararı sonrası sanık avukatlarının dosyayı tekrardan temyize götürecekleri öğrenilirken, uzmanlar Yargıtay’ın daha önce İhaleye Fesat Karıştırma suçundan aldıkları Beraat kararını bozduğunu, yerel mahkemenin Yargıtay’ın bozma Kararına uyduğunu ve sanıklar aleyhine verdiği hapis cezası kararını bu sefer Yargıtay'ın onayacağı görüşünde.

kipaş 1kipaş 2kipaş 3kipaş 4kipaş 5kipaş 6kipaş 7kipaş 8kipaş 9kipaş 10kipaş 11kipaş 12kipaş 13kipaş 14