Gazeteci yazar İsmail Saymaz bugünkü köşe yazısında bu konuyu ele aldı. Saymaz, “Mamak Belediyesi'nin itiraf niteliğindeki dava dilekçesine göre… Hem kayırmacılık yapılarak, haksız kazanç sağlandı. Hem milletin parası hoyratça harcandı.” dedi.

İsmail Saymaz, belediyenin zarar için, AK Partili İlçe Başkanı Sarıgöl'ün sahibi olduğu İskanta da dahil olmak üzere dört şirkete 8 Nisan günü Ankara 23. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde alacak davası açtığını aktardı. İsmail Saymaz’ın aradığı Sarıgöl, “Her malzemenin oluru alınır. Olur almadan kesinlikle kullanmayız. Zaten kompozit malzeme Türkiye'nin birçok yerinde kullanılıyor. Kamuda yapılan işin standartları bellidir. Bu standartlara göre yapılmıştır. Belediye kendince savunma yapıyor. Bir sorumluluk var. O sorumluluğu paylaşmak istiyor.” dedi.

İsmail Saymaz'ın yazısı; 

AK Parti'nin İstanbul'daki grup başkanvekilliğini Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, başkentte ise Mamak Belediye Başkanı Murat Köse yürütüyor.

Köse, cuma günü mecliste Yavaş'ın bütçeyi hoyratça harcadığını, ihalelerde rekabet kurallarını hiçe sayarak, haksız kazanç sağladığını ileri sürdü.

Şu kaderin işine bakın ki...

Aynı hafta Mamak Belediyesi, Ali Kuşçu Gök Bilim Merkezi'ndeki yangından ötürü, inşaatın tamamlama işini alan AK Parti Mamak İlçe Başkanı Erhan Sarıgöl'ün şirketine dava açtı.

Mamak Belediyesi'nin itiraf niteliğindeki dava dilekçesine göre...

Hem kayırmacılık yapılarak, haksız kazanç sağlandı.

Hem milletin parası hoyratça harcandı.

Nasıl mı?

Köse'nin yardımcısıydı

Mamak Belediyesi, 2012'de Ali Kuşçu Gök Bilim Merkezi kurmaya karar verdi. Üç yıl sonra müteahhit geri çekilince inşaat yarım kaldı. Belediye, 25 Ocak 2015'te Erhan Sarıgöl'ün ortağı olduğu İstanka İnşaat Mühendislik Müşavirlik Proje Nakliyat Taahhüt Sanayi ve Ticaret Şirketi ile 1.669.592 TL'ye sözleşme imzaladı.

Sarıgöl, o tarihte AK Parti Ankara İl Yönetim Kurulu üyesiydi.

2019'da Ankara büyükşehir ve Mamak belediyesi meclis üyeliğine seçildi.

Bir yıl sonra Mamak Belediye Başkan Yardımcısı oldu.

Ardından AK Parti Mamak İlçe Başkanlığı'na atandı.

İhbardan 26 gün sonra

Bu arada, 24 milyon TL'ye mal edilen Ali Kuşçu Gök Bilim Merkezi, 2017'de açıldı.

Bir vatandaş 8 Ekim 2019'da Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi'ne şu ihbarda bulundu:

"Ali Kuşçu Gök Bilim Merkezi'nin bulunduğu parkta uyuşturucu ve alkol kullananlar yer almaktadır. Parkın güvenliği yok. Halk bu kişilerce rahatsız edilmektedir. Ziyaretçiler ve öğrenciler rahatsızdır. Acilen parka güvenlik ve bekçi verilmelidir."

Uyarıya rağmen ne önlem alındı ne de bekçi atandı.

Ali Kuşçu Gök Bilim Merkezi, 3 Kasım 2019'da çatıda ateş yakan üç çocuğun neden olduğu yangında küle döndü.

Belediye dört şirkete faturayı kesti
Ankara 2. Çocuk Mahkemesi'nde iki çocuğa dava açıldı. Belediye, zararı çocuklardan karşılayamayacağını anlayınca AK Parti İlçe Başkanı Sarıgöl'ün sahibi olduğu İskanta da dahil olmak üzere dört şirkete 8 Nisan günü Ankara 23. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde alacak davası açtı.

Dilekçede, şirketlere şu suçlamalar yöneltildi:

"Yangının çok hızlı büyümesinde ve durdurulamamasındaki en büyük etkenin binanın inşaatı ile inşaatında kullanılan malzemelerin standartlara uygun kullanılmaması olduğunu düşünmekteyiz. Kullanılan malzemeler ve inşaat yapımının teknik şartnamelere uymaması nedeniyle dava zorunluluğumuz doğmuştur."

Sarıgöl de belediyeyi suçluyor

Dün AK Parti Mamak İlçe Başkanı Sarıgöl'ü aradım.

Standart dışı malzeme iddiasını sordum.

Şunları söyledi:

"Her malzemenin oluru alınır. Olur almadan kesinlikle kullanmayız. Zaten kompozit malzeme Türkiye'nin birçok yerinde kullanılıyor. Kamuda yapılan işin standartları bellidir. Bu standartlara göre yapılmıştır."

Sarıgöl, "Belediye kendince savunma yapıyor. Bir sorumluluk var. O sorumluluğu paylaşmak istiyor" dedi.

İsmail Saymaz'ın HalkTV'deki yazısının tamamı için...