Memur ve emeklinin maaş zam oranı yüzde 30 olarak belirlendi. En düşük emekli maaşı 5 bin 500 TL'ye, en düşük memur emekli maaşı ise 7 bin 901 TL'ye yükseldi. Kulislerde seçim öncesi memur ve emekliye yeni zam yapılacağı konuşulurken, gözler bayram ikramiyelerine çevrildi. 

2023 emekli bayram ikramiyesi ne kadar olacak? Rakam belli oldu - Resim: 2

Ramazan Bayramı bu yıl 21-24 Nisan tarihlerine denk geliyor. Bayrama 2,5 ay kala emekliler ikramiye tutarına zam yapılıp yapılmayacağını merak ediyor. 

2023 emekli bayram ikramiyesi ne kadar olacak? Rakam belli oldu - Resim: 3

Emeklilere bayram ikramiyesi konusunda yasal bir düzenleme yok ancak emekliler 2018 yılından bu yana düzenli olarak bayramlardan önce ikramiye alıyor.

2023 emekli bayram ikramiyesi ne kadar olacak? Rakam belli oldu - Resim: 4

BAYRAM İKRAMİYESİ 1.100 TL'YE ÇIKARILMIŞTI

Geçen yıl Ramazan ve Kurban Bayramı öncesinde bin 100 TL ikramiye ödemesi yapılmıştı.

2023 emekli bayram ikramiyesi ne kadar olacak? Rakam belli oldu - Resim: 5

YÜZDE 30 ZAM GELEBİLİR

TV100'de yer alan habere göre; eğer emekli maaşlarına yapılan yüzde 30'luk zam bayram ikramiyelerine de uygulanırsa söz konusu tutar bin 430 TL'ye yükselecek. Kurban Bayramı'yla birlikte 2023 ikramiye tutarı toplamda 2 bin 860 TL olacak.

2023 emekli bayram ikramiyesi ne kadar olacak? Rakam belli oldu - Resim: 6

ERDOĞAN DUYURACAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada "Mevsim şartlarını dikkate alarak belki birazcık öne çekerek tarihini güncelleyeceğimiz 2023 seçimlerinin önemini en iyi sizler biliyorsunuz. Bu imtihandan da AK Parti'nin başarıyla geçmesini sağlamak hepimizin sorumluluğundadır" demişti.

2023 emekli bayram ikramiyesi ne kadar olacak? Rakam belli oldu - Resim: 7

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'seçimler öne çekilebilir' mesajı gündem yarattı. Kulislerde 14 Mayıs tarihi öne çıkarken, bu durumda seçim Ramazan Bayramı'nın kısa süre sonrasına denk gelecek.

Seçime bu kadar yakın bir tarihte emeklilerin beklentilerinin karşılanması ise yüksek bir olasılık olarak değerlendiriliyor.

2023 emekli bayram ikramiyesi ne kadar olacak? Rakam belli oldu - Resim: 8

Bu konuda son karar ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'da olacak.

2023 emekli bayram ikramiyesi ne kadar olacak? Rakam belli oldu - Resim: 9

EYT'LİLER DE İKRAMİYE ALACAK

Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesinin Ramazan Bayramı öncesi yürürlüğe girmesi bekleniyor. Düzenlemeyle emeklilik hakkı kazanan 2 milyon 250 bin EYT'liye de bayram ikramiyesi ödenecek.