İstanbul'a 1987 Mart ayında Balkanlar'dan gelen soğuk hava dalgası, kent genelinde 1 metre, yüksek kesimlerde 4 metre kar kalınlığına neden olmuştu. 


Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten, sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile önümüzdeki günlerde ülkemizde görülebilecek hava durumuna dair dikkat çeken yorumlarda bulundu. 

Ökten uydu görüntülerini paylaşarak şunları kaydetti:

"Bu sene Sibirya ve Kutupta biriken soğuklar 1987 Kışı öncesi ile yarışıyor. Yani potansiyel olarak efsane bir kış var önümüzde. Aynısı olacak demiyorum; fakat her şey olabilir..."

1987 KIŞINDA NELER OLMUŞTU?

Peki, 1987 kışı nasıldı, neler yaşandı? İstanbul'da kaç santim kar yağdı? İşte, 1987 kışı hakkında merak edilenler...

1987 yılında, 3 Mart'ı 4 Mart'a bağlayan gece Balkanlar üzerinden gelen soğuk hava kütlesi önce Trakya'yı ardından tüm yurdu etkisi altına almıştı. 4-14 Mart arasında yaşanan yoğun kar yağışı ve kar fırtınası nedeniyle hayat tabiri caizce felç olmuştu. Balkanlar'dan gelen kar kalınlığı 4 metreye ulaşmıştır. Hava sıcaklıkları ise -4'e kadar düşmüştü.

Kar yağışı nedeniyle iki hafta boyunca okullar tatil edilmiş, vatandaşlar ise iş yerlerine gidememişti. Buna bağlı olarak yiyecek ve tüp gibi pek çok şeyin fiyatlarında ani değişimler yaşanmıştı. Karın yerden kalkması 1 ayı bulurken, eriyen karlar ve sarkıtlar hayatı yeniden kısa süreli olumsuz etkilemeye devam etti.

İşte unutulmaz 1987 kışından fotoğraflar...

İstanbul'un kara gömüldüğü 1987 kışı geri dönüyor! - Resim: 7

İstanbul'un kara gömüldüğü 1987 kışı geri dönüyor! - Resim: 9

İstanbul'un kara gömüldüğü 1987 kışı geri dönüyor! - Resim: 10