Adana’da dolu ve sağanak yağış, kent genelinde günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Özellikle Çukurova ilçesinde cadde ve sokaklar kısa sürede suyla dolarken, sürücüler ve yayalar zor anlar yaşadı.

A W676906 01

Meteoroloji uyarılarının ardından akşam saatlerinde başlayan yağış, kısa sürede etkisini artırdı. Şiddetli sağanakla birlikte görülen dolu, birçok noktada su birikintilerine neden oldu.

A W676906 04

Çukurova’da yollar göle döndü

Çukurova genelinde bazı cadde ve sokaklar adeta nehre dönerken, araçlar ilerlemekte güçlük çekti. Su seviyesinin yükseldiği bölgelerde bazı araçlar yolda mahsur kaldı.

Vatandaşlar ani bastıran yağışa hazırlıksız yakalanırken, kapalı alanlara sığınarak korunmaya çalıştı. Esnaf ise iş yerlerini su basma riskine karşı kendi imkanlarıyla önlem aldı.

A W676906 05

Sarıçam’da hortum paniği

Sarıçam ilçesinde ise kısa süreli hortum meydana geldi. Hortum, bölgede kısa süreli paniğe neden olurken, ekipler hızla müdahale etti.

Yetkililer, kent genelinde etkisini sürdürebilecek olumsuz hava koşullarına karşı vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı.