Türkoğlu Belediyesi tarafından bu yıl 3'üncüsü düzenlenen Sanat Çalıştayı, dünyanın ve Türkiye’nin farklı illerinden gelen 16 resim sanatçısının katılımıyla başladı.

Kültürel, sanatsal, tarihi geçmişe ve mirasa sahip çıkmanın yanında bunların desteklenerek geliştirilmesine de özel bir önem veren Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, hayata geçirdiği sanatsal faaliyetlerle ilçe halkıyla sanatı bir bütün haline getiriyor. Güçlü, dayanışma içinde ve kültürel faaliyetlere ilgisi yüksek olan bir toplumu hedefleyerek tüm uygulamalarını bu yapıyı oluşturacak biçimde ilçe halkıyla işbirliği içinde çalışmalarını yürüten Başkan Okumuş, geçtiğimiz yıl 2'ncisini düzenlediği Uluslararası Sanat Çalıştayı’nın 3'üncüsüne start verdi. Dünyanın farklı ülkelerinde ve Türkiye'nin birçok kentinden toplamda 16 resim sanatçısının katılımı ile başlayan Türkoğlu Belediyesi 3. Uluslararası Sanat Çalıştayı’na ilgi oldukça yoğun oldu.

Çalıştaya katılan 16 resim sanatçısı, Kahramanmaraş ve Türkoğlu’nun tarihi ve doğal güzelliklerini tuvallere yansıttı.

Sanata ve sanatçıya önem verdiği hayata geçirdiği projeyle ilgili konuşan Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, “Bu yıl bir hafta sürecek olan 3'üncü Türkoğlu resim çalıştayı başladı. Yapılan resimler, belediyemizin bahçesinde Kahramanmaraş ve Türkoğlulu vatandaşlarımıza sergiletecek. Amacımız yeni yetişen öğrencilerimizin ve gençlerimizin sanat alanlardaki ilgi ve alakalarına Türkiye'de bu alanda otertileri buraya getirerek bizzat canlı ve resimlerine eşlik etmeleri, onları görmeleri. Resim konusunda ilgisi olan Türkoğlulu gençlerimizi bu yönde teşvik etmek. Sanat önemli, sanat ruhi parçalarından bir tanesidir. Bu resim çalıştayıyla Türkoğlumuzun tanıtımını Türkiye'ye yapmaktayız. Yapılan ürünleri belediyemizin duvarlarında sergiletiyoruz. Daha önce yaptığımız 2. Avasım Dünya Türk Oyunları olimpiyatlarıda Türkoğlumuzu da belli bir yere getirmişti. Türkoğlu Belediyesi'nin parolası, sosyal belediyecilik'te öncü olmak, ilkleri yaşatmaktı. Bunun için çaba sarf ediyoruz ve Türkoğlumuzu Kahramanmaraş'ımızın ilçelerinden örnek bir ilçelerinden bir tanesi yapıyoruz.” şeklinde konuştu.