Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri’nde bulunan Video Yardımcı Hakem (VAR) odasında inceleme yapıldığını doğruladı. Federasyon, inceleme öncesinde bazı dijital materyallerin silindiği ve emniyet ekipleri tarafından geri getirildiği yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

VAR ODASINDA İNCELEME YAPILDI

TFF’den yapılan açıklamaya göre, Merkez Hakem Kurulu’nun (MHK) bazı üyelerinin gözaltına alınmasıyla gündeme gelen soruşturma kapsamında İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Müdürlüğü ekipleri, Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri’ndeki VAR odasında incelemelerde bulundu.

Terim: Arda Güler olağanüstü bir yetenek
Terim: Arda Güler olağanüstü bir yetenek
İçeriği Görüntüle

İncelemenin, federasyonun ilgili birimlerinde görev yapan yetkililerin bilgisi ve katılımıyla gerçekleştirildiği belirtildi.

“SİLİNEN VERİLER GERİ GETİRİLDİ” İDDİASINA YALANLAMA

İncelemelerin ardından sosyal medya ve bazı mecralarda, Hakem İşleri Departmanı’nda bulunan dijital materyallerin daha önce silindiği ve emniyetin teknik ekiplerince bu verilerin kurtarıldığı yönünde iddialar ortaya atıldı.

TFF, söz konusu iddiaların tamamen asılsız olduğunu belirterek, dijital materyallerin inceleme öncesinde silindiği yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

TFF: TÜM BİRİMLERLE İŞ BİRLİĞİ YAPILDI

Federasyon açıklamasında, devam eden adli soruşturmanın sağlıklı şekilde yürütülebilmesi amacıyla gerekli hassasiyetin gösterildiği ifade edildi.

Adli ve kolluk makamları tarafından gerçekleştirilen işlemler sırasında ilgili mevzuat çerçevesinde gereken iş birliğinin sağlandığı vurgulandı.

HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATILACAK

TFF ayrıca, devam eden soruşturma üzerinden doğruluğu teyit edilmemiş bilgilerin kamuoyuna aktarılmasının federasyon, kurullar ve çalışanlar açısından kabul edilemez olduğunu belirtti.

Gerçeğe aykırı yayın ve paylaşımlarda bulunan kişi ve mecralar hakkında hukuki hakların kullanılacağı, ayrıca Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulacağı açıklandı.

Federasyon son olarak kamuoyuna, soruşturmayla ilgili yetkili makamların resmi açıklamaları dışında kaynağı ve doğruluğu doğrulanmamış iddialara itibar edilmemesi çağrısında bulundu.