Edinilen bilgiye göre; kiralık sözleşmesi sona eren Henry Onyekuru sarı-kırmızılı takımdan ayrıldı.

Oğuz Altay, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Maalesef Henry Onyekuru Galatasaray’dan ayrıldı. Kritik Trabzonspor ve kalan maçlarımızda sahada olamayacak" ifadelerini kullandı.

'G.Saray ile Monaco arasında 1 aylık süre için anlaşma yapılmalı' 
Skorer'in ilk kez duyurduğu gündeme bomba gibi düşen haberin ardından Spor Hukukçusu Ersin Hamarat, Onyekuru'nun durumu ile ilgili DHA'ya açıklamada bulundu.

Hamarat konuyla ilgili yaptığı açıklamada, FIFA'nın COVID-19 sürecinde sözleşmelerle ilgili açıkladığı kararın bağlayıcı olmadığını ve bir tavsiye olduğunu dile getirirken, şu ifadeleri kullandı: "Kiralık sözleşmesi biten sporcularda, iki takım arasında yeni bir sözleşme yapılmadığı sürece, asıl kulübün oyuncuyu çağırma hakkı var.

Galatasaray ile Monaco arasında bu 1 aylık süreç için yeni bir anlaşma yapılmalı. Burada asıl soru, 1 aylık ücreti kim vereceği."

G.SARAY'DAN AÇIKLAMA 

Galatasaray konuyla ilgili açıklama yaptı. Sarı-kırmızılı takım "Henry Onyekuru, sözleşmesinin uzatılması için AS Monaco ile yaptığımız görüşmelerde olumlu sonuç alınamamasından dolayı antrenmanlara çıkamamıştır. AS Monaco'nun sezon başı hazırlıkları için davet edilen oyuncunun, sözleşmesinin uzatılması hususunda kulübü ile görüşmeler devam etmektedir. Oyuncu ve kulübüne borcumuz bulunmamaktadır. Gelişmeler hakkında kamuoyu bilgilendirilecektir" ifadelerini kullandı.

23 yaşındaki oyuncu, bu sezon Galatasaray'da 12 maçta oynadı ve 1 gol, 2 asistlik performans sergiledi.