Lider Başakşehir, Süper Lig'in 30. haftasının açılış maçında Göztepe'yi konuk etti. Önce Beşiktaş'a yenilen ardından Rizespor'la berabere kalan Başakşehir, İzmir ekibine 2-0'lık skorla mağlup olarak şampiyonluk yolunda ağır darbe aldı.

BAŞAKŞEHİR YİNE KAZANAMADI

Galatasaray ve Beşiktaş'la farkı açmasına karşın son 3 haftada aldığı sonuçlarla rakiplerini yeniden yarışa dahil eden Başakşehir, liderliği kaybetme noktasına geldi.

Henüz 7. dakikada Jerome'in golüyle yenik duruma düşen Başakşehir, 45. dakikada Visca ile eşitliği bulsa da VAR incelemesi sonrası gol iptal oldu.

Dakikalar 85'i gösterirken Serdar Taşçı'nın kaybettiği topla kale sahasına kadar ilerleyen Deniz Kadah da düzgün bir vuruşla maçın skorunu belirledi. Başakşehir sahasında Göztepe'ye 2-0 kaybetti.

Bu sonuçla 62 puanda kalan Medipol Başakşehir, şampiyonluk yarışında ağır yara aldı. 30 puana yükselen Göztepe ise ligde kalma yolunda önemli bir adım attı.

GALATASARAY KAZANIRSA LİDER

29 Nisar Pazartesi günü deplasmanda Konyaspor'u konuk edecek olan Galatasaray, rakibini yenerse averajla liderlik koltuğuna oturacak. Son 4 haftaya lider girmesi durumunda ipleri tamamen eline alacak olan sarı-kırmızılılar, 31. hafta Beşiktaş'la, 33. hafta ise Başakşehir'le sahasında karşı karşıya gelecek.