Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Kızılcahamam'da gerçekleştirilen 27. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda konuşuyor.
Erdoğan'ın konuşmasının satırbaşları şöyle:
Üstlendiğimiz sorumluluklar itibariyle Türkiye'nin, bölgemizin ve dünyamızın her meselesi AK Parti'nin meselesidir. 81 milyon vatandaşımızın herbirinin hayatının her alanına ilişkin hizmetleri kendilerine en güzel şekilde sunmakla mükellefiz. Bölgemizden başlayarak umudu bize bağlayanlara sahip çıkmayı, el uzatmayı, onlara destek olmayı da vazifemiz olarak görüyoruz. AK Parti işte bu büyük davayı 17 yıldır hep ileriye taşımayı başarmıştır. 
Siyasi ekonomik pek çok sınama ile karşılaştık. Gün oldu FETÖ ihanet çetesini kullanıp ülkemizi işgal etmeye kalktılar.
İnsanlar gibi patiler de sürekli sınamalardan geçiyor. Muhalefetin vazgeçilmez unsur olduğunu biliyoruz. Biz adeta cephane taşıyanlardan muzdaribiz. Bizi en çok üzen siyasi alternatif konumunda olması gereken partinin Türkiye'nin düşmanlarıyla birlikte yer almasıdır. Sınır ötesinde pusu kuranların üzerine yürüyoruz CHP'yi yine karşı tarafta görüyoruz. 
Türkiye ekonomik bağımsızlığa yönelik sistematik saldırıya karşı tarihi mücadele veriyor. Biz göreve geldiğimizde 23,5 milyar dolar IMF'ye borçla devraldık. 2013'te tamamen sıfırladık. Ondan sonra onlar bizden borç istedi. Verelim dedim. Baktılar bu çılgın Türkler ayaklandı vazgeçtiler.