MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin dün Kırıkkale mitingi sonrası gazetecilere yaptığı değerlendirme yine çok konuşulacak. MHP lideri Devlet Bahçeli, önceki akşam Kırıkkale mitinginin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Millet ittifakını nitelerken, parti liderlerinin isimlerinin '5 harfli' olduğuna dikkat çeken Bahçeli, Türkiye için asıl sorunun bu olduğunu söyledi.

Gerçek sorun beka değil

Bahçeli "Biz Türkiye'de beka sorunu diyoruz ama gerçek sorun belli oldu; Kemal, Meral, Temel… Hepsi beş harften oluşan bir ittifakın kapsamı içerisinde bulunan anlamlı isimler olarak dikkat çekiyor." dedi.

Cumhur İttifakı X+Y= Z

Ancak Bahçeli'nin bu tip açıklamaları ilk değil. Bahçeli daha öncede şu ifadeleri kullanmıştı: "AK Parti'nin 24 Haziran'da aldığı oy X, MHP'nin aldığı oy da Y. Buradan hareketle X+Y= Z. Yani Cumhur İttifakı, yani yüzde 52. Buradan devam edecek olursak; X+Y=Z formülü Zillet İttifakını yenecektir. Yani; biz Cumhur İttifakı olarak 31 Mart seçimlerinde en az yüzde 52 ve üstü alarak Zillet İttifakı'nın oyununu bozacağız."