Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Düzce'de Anıt Park Meydanı'nda düzenlenen mitingte halka seslendi. Kararsız seçmenlere yönelik mesajlar veren Erdoğan, "Kullanılmayan her oy bu ülkenin ve millletin başına çorap örmek isteyenlerin ekmeğine sürülmüş yağ gibidir. Kızgınlık, küskünlük, ders verme hissiyatı başka şeydir, sandıkta milli iradeye sahip çıkmak başka şeydir." ifadelerini kullandı.

"Milli iradenin tecelli ettiği yer seçimdir, sandıktır. Pazar günü sandığa gitmeyen her vatandaşımız, kendi iradesini oraya gidip oyunu kullananların insafına terk ettiğini bilmelidir."

Erdoğan'ın AK Parti teşkilatları ve yönetim kademesine yönelik uyarıları da dikkat çekti. "Milletimizin gönlünü kıran, bizim gönlümüzü kırmış demektir. Bunun hesabını mutlaka verecektir. " diyen Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:

Kibirli davranan herkes bizi de defterinden silmiş demektir

"İnsanın olduğu her yerde hata da eksik de vardır, noksan da vardır. Önemli olan düzeltme iradesine sahip olmaktır. Biz bu kararlılığa sahibiz Milletine ülkesine hizmet etmek için kendisine tahsis edilen imkanları çarçur edenlerin bizim dünyamızda yeri yoktur. Bunun hesabını mutlaka verecektir. Saygısızlık eden, kibirli davranan herkes bizi de defterinden silmiş demektir. Ve yollarını da ayırmış demektir. Böyle bir yanlışa bir AK Partili asla düşemez."

Dava değil nefsine hizmet çabası

Başka partilerden aday olan AK Partili isimlere yüklenen Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

"Bazı yerde bizden aday olmayanların hiç olmadık yerlerden adaylıklarını koyarak karşımıza çıktıklarını görüyorum. Dün Adıyaman’da Van’daydım. Bunları gördüm, acıdım. Bir taraftan dava diyeceksin bir taraftan da kalkıp hiç olmayacak bir partiden aday olacaksın. AK Parti'de siyaset yaparken, sırf aday olamadım diye başka yere gitmişsen bunun adı şehrine hizmet davası değil, nefsine hizmet çabasıdır."

Bize değil ülkeye ve millete ceza vermektir

Beka tartışmalarına değinen Erdoğan, HDP'li yöneticilerin tartışılan açıklamalarını hatırlatarak, "Böyle bir ortamda şu veya bu sebeple sandığa gitmemek, bize değil ülkeye ve millete ceza vermektir." dedi.