Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Küçükçekmece’de düzenlenen mitinginde halka hitap etti.

Yüzde 2.6 olarak açıklanan büyüme rakamlarına değinen Erdoğan, istikrarı sürdüreceklerini belirterek sözlerine şöyle devam etti:.

Döviz faiz enflasyon üçgeninde bir saldırıya daha maruz kaldık

"Doğrudan ekonomimize yönelik döviz faiz enflasyon üçgeninde bir saldırıya daha maruz kaldık. Bu saldırıyı da aldığımız tedbirlerle kısa sürede boşa çıkardık. Yılın dördüncü çeyreğinde eksik büyüme oldu ama ortalama yüzde 2,6. Merkez Bankası rezervimizi de yeniden 100 milyar doların üzerine çıkardık.

Her sıkıntıda ülkemize IMF’yi adres gösterenlerin; CHP’ye sesleniyorum. Ne diyor? “Bunlar şimdi IMF’ye gider” IMF’ye siz gittiniz siz. Biz geldiğimizde kucağımızda bulduk. Bitti o iş, o defteri kapadık. CHP sizin tarihiniz borçlarla dolu, kulluk kölelikle dolu. Bizde böyle bir şey yok. Görüldüğü gibi ne yaparlarsa yapsınlar Türkiye’ye ne siyasette, ne ekonomide, ne de savunmada diz çöktüremiyorlar."

Daha büyüğünü de biz üreteceğiz inşallah

Terörle mücadede kararlılık mesajları veren Erdoğan, merak uyandıran bir açıklamada bulundu. Erdoğan, "İHA’ları SİHA’ları biz üretiyor muyuz? ? Şimdi üçüncü perde geliyor. Daha büyüğünü de biz üreteceğiz inşallah; yakın yakın… " dedi.