CHP'de kritik günde ilk karar çıktı. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu saat 11:00'de partisinin Merkez Yönetim Kurulu'nu topladı, ardından da saat 13:00'te Parti Meclisi'i topladı. Toplantıda Mansur Yavaş'ın Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı adaylığı oylandı. Oylama sonrasında Mansur Yavaş'ın CHP'nin Ankara adayı olmasına karar verildi. Daha sonra Antalya için yapılan oylamada, Muhittin Böcek ismi de kabul edildi. Diğer iller için oylama sürüyor. 

12'YE KARŞI 45 OYLA ADAY

CHP Parti Meclisi'nde yapılan oylamada Mansur Yavaş'ın CHP adayı olmasına 45 'evet' oyuyla kabul edildi. 12 PM üyesi ise Mansur Yavaş'ın adaylığı aleyhine oy kullandı. Bir üye ise çekimser kaldı.

ANTALYA ADAYI MUHİTTİN BÖCEK

CHP PM'de Mansur Yavaş'ın ardından Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak önerdiği Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in ismi oylandı. PM, Böcek'in Antalya adaylığına onay verdi.

PM'DEN ÖNCE SIZDI

Kılıçdaroğlu PM'yi topladığı saatlerde CHP kulislerine isimler sızmaya başlamıştı. Dün gece CNN Türk yayında Ahmet Hakan, CHP'nin 4 büyük şehir adayını açıklamıştı. Hakan, Ekrem İmamoğlu'nun İstanbul, Mansur Yavaş'ın Ankara, Mustafa Bozbey'in (Nilüfer Belediye Başkanı) Bursa, Muhittin Böcek'in (Konyaaltı Belediye Başkanı) de Antalya büyükşehir belediye başkan adayı olarak açıklanacağını iddia etmişti.